Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Letnja škola baleta baletskog studija Royalty III

Četvrtak, 22 Avgust 2019 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 22 Avgust 2019
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Dom vojske

U okviru Vršačkog kulturnog leta Baletski studio „Royalty” organizuje seriju nastupa pod nazivom „Letnja škola baleta baletskog studija „Royalty”“.

Treći nastup biće održan u četvrtak 22. avgusta od 19h u bašti Doma vojske, a naredni termin je 29. avgust. U slučaju kiše nastup se otkazuje.

 

Balet3a


Baletski studio Royalty osnovan je 14. oktobra 2018. godine u Vršcu. Iako relativno „mlad” baletski studio, već se može pohvaliti velikim brojem polaznika koji su za veoma kratko vreme postigli velike uspehe. Tim Baletskog studija Royalty svoju koncepciju rada usmerava u kulturnom i edukativnom smeru. Ideja je da se mladi ljudi afirmišu i kulturno uzdižu od malih nogu, da nauče na koji način da ispolje svoju kreativnost i oslobode straha od javnog nastupa. Najvažniji deo ovog zajedničkog rada svakako je druženje. Baletski studio „Royalty” primarno se bavi klasičnim baletom, uz brojne elemente modernog i džez baleta, šou densa i akrobatike. Klasičan balet je osnovna disciplina, jer razvija tehniku, izražajnost, sluh, koordinaciju pokreta, snagu i izdržljivost. Jedna od stvari po kojima se izdvajaju je i ta što su njihove devojčice učenice baletske škole „Dimitrije Parlić” u Pančevu i koje za svoj rad, trud i znanje dobijaju značajne diplome. Iako samo u jednoj takmičarskoj sezoni, deca Baletskog studija „Royalty” postigla su zavidne uspehe i osvojila brojna prva, druga i treća mesta na međunarodnim takmičenjima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, državnim takmičenjima u Beogradu i na njima najdražem-takmičenju u našem gradu. Krase ih i dve specijalne nagrade za najbolje koreografije i nagrada za besplatno učešće na velikom plesnom takmičenju u Beču koje ih očekuje u februaru sledeće godine.

Vi ste ovde: Home Blog Akcije, radionice, performansi Letnja škola baleta baletskog studija Royalty III
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar