Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Projekcija filma "Čujte i počujte"

Objavljeno u: Filmske projekcije
Sreda, 10 Maj 2017 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 10 Maj 2017
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Bioskop KC-a

SLOBODNA ZONA predstavlja u okviru svog ovogodišnjeg programa i film "Čujte i počujte". Film možete pogledati 10. maja od 19:00 u Bioskopu KC-a.

Sinopsis
U filmu Čujte i počujte, dokumentarni reditelj nominovan za Oskara, Verner Hercog (Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams) rekonstruiše virtuelni svet, počev od njegovog postanka, sve do krajnjih dometa, istražujući digitalnu pozadinu sa istom radoznalošću i kreativnošću kojima je pristupao različitim zemaljskim predelima, poput Amazona, Sahare, Južnog pola i napuštenih predela Australije. Hercog gledaoce vodi na jedinstveno putovanje, kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je onlajn svet transformisao način na koji realni svet funkcioniše – od trgovine do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, sve do središnjeg pitanja ljudskog ponašanja u društvu.

Reč kritike
Hercog tka fantastičnu priču. Za one koji tragaju za putovanjem kroz moderni svet tehnologije, ili makar za prikazom onoga što će tek doći, ovo je upravo to.
Lanre Bakare, The Guardian

Neverovatno potresno i otrežnjujuće. Kao što je čest slučaj sa Hercogovim filmovima, ističu se živopisni simboli i razigrani duh strahopoštovanja.
Tim Grirson, Screen Daily

Hercogova spremnost da duboko uroni u neobičnu novu šumu čini ga savršenim vodičem za sve nas, bez obzira na kojoj se lestvici tehnološke pismenosti nalazimo.
Stefani Zakarek, Time

Medije

Vi ste ovde: Home Blog Filmske projekcije Projekcija filma "Čujte i počujte"
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar