Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Promocija knjige i dokumentarnog filma „Lice današnjice“

Petak, 20 April 2018 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 20 April 2018
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: sala bioskopa

U petak, 20. aprila u 19h, u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac, biće predstavljena knjiga i kratkometražni dokumentarno igrani film pod nazivom „Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti“, autora Stefana Mihajlovskog.

 

mihajlovski 1

 

Sinopsis

 

‘’Prosuo sam želje po krevetu i sada nemam gde da legnem’’, Često izgubljen
Sve što pročitate učiniće vam se poznato. Ono što sledi kada otvorite ‘’Lice današnjice: (Auto)biografiju kolektivne (ne)svesti’’ ne dešava se nekom drugom. Svaka od ovih priča, dešava se nama. Bazirane na istinitim događajima, priče iz ‘’Lica današnjice’’ uspele su da spoje nespojivo. Oko njih su se složili urednici crkvenih i urednici medija koji se obraćaju manjinama – svaka je napisana realno, a glavni cilj im je Ljubav. U knjizi pronađite Stefanove najpopularnije priče: ‘’Vidiš li Ljubav?’’, ‘’Prosveta u doba starleta’’, ‘’Medveđe međunožje’’, ‘’Samoubistvo jednog Roma, geja, invalida i ateiste’’ i ‘’Dildo neće pomoći, a ja neću doći’’, koje će vas navesti na razmišljanje o diskriminaciji, mržnji, nasilju i na kraju… o Ljubavi i toleranciji.
U drugom delu knjige, imate priliku da pročitate njenu priču. Zove se Helena. Bila je u vezi sa psihopatom. Nakon toga, i ona je postala psihički i emotivno nestabilna. Helenina priča je najveća psihološka igra ikada objavljena na ovim prostorima! Da li ste dovoljno hrabri da joj se priključite?

 

Poster filma

 

Biografija autora


Stefan Mihajlovski rođen je 18. septembra 1996. godine u Vršcu.
Svoju karijeru započeo je 2013. godine na televiziji Banat gde je kao TV voditelj imao svoju veoma popularnu emisiju „Naslovna strana“ u kojoj su gostovale mnoge poznate ličnosti poput Seke Sablić, Mime Karadžića i drugih… Ova emisija uspešno je emitovana na četiri televizije, a doživela je i svoje DVD izdanje, nakon što je Mihajlovski za svoj „prvenac“ dobio mnoga priznanja urednika medija.
2015. godine Stefan sarađuje sa produkcijom „Sound define“ sa kojima radi na regionalnom projektu „Pusti svoj glas“, emitovanom takođe na televiziji Banat, a njegovo specijalno izdanje emisije koje je uređivao bila je prva YouTube emisija u ovom delu zemlje.
Svoju prvu kolumnu „Lice današnjice“ objavio je 2015. godine za portal Unije studenata Vršac, gde ga je tadašnje uredništvo zabranilo nakon nekoliko tekstova. Ipak, Mihajlovski podiže prašinu time što je njegov tekst „Prosveta u doba starleta“ javno čitan na časovima građanskog vaspitanja srednjih škola u Vršcu i nakon toga dobija mesto redovnog kolumniste na, tada najčitanijem portalu u regionu EVršac.
Bio je učesnik sociološkog istraživanja „Kulturne potrebe mladih“ čiji su rezultati privukli pažnju javnosti.
Kao aktivista za ljudska prava, Mihajlovski postaje prepoznatljiv od 2016. godine, kada, vođen svojom idejom, uz pomoć brojnih Kulturnih centara, organizuje tribine na temu nasilja pod nazivom „Lice današnjice“. Početkom 2017. Stefan uzima učešće u kampanji za LGBT prava, pod nazivom „Biće bolje“, koju podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije.
Tokom 2017. godine realizuje svoj tok-šou program „Lice današnjice“ na Otvorenom kanalu kulture, gde u kombinaciji sa stručnim licima i „glasom mladih“ razgovara o društvenim problemima.
Danas, Mihajlovski je autor Adria Daily Magazina. Njegove kolumne prevode se i na rumuski jezik, a pred publikom su knjiga i film „Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti“.

Medije

Vi ste ovde: Home Blog Tribine, predavanja, promocije Promocija knjige i dokumentarnog filma „Lice današnjice“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar