Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Noć muzeja 2019

Objavljeno u: Izložbe
Subota, 18 Maj 2019 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Subota, 18 Maj 2019
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: više lokacija

Programi KC Vršac u okviru Noći muzeja 2019.


Velika galerija KC


Izložba skulptura Đorđa Aralice „Metal mode“


Autor o izložbi:
„Mesto u kome boravim i njegov uobičajeni dnevni ritam najčešća su inspiracija za teme mojih skulptura. Pažnju mi, po pravilu, privlače predmeti iz svakodnevnog života, koji su iznenađujuće slični gde god se nađete. U mom radu oni ujedinjuju kolektivno i lično iskustvo. Ipak, nikad ne upotrebljavam prave predmete, kao u umetnosti asamblaža, nego radije gradim svoju ličnu asocijativnu i monumentalizovanu interpretaciju forme. Moj izbor medija i način izrade je takav da upućuje na narativni kontekst i obezbeđuje arhitektonski kvalitet mojim delima. Moje skulpture imaju galerijski format, ali ih ja oblikujem razmišljajući o njima kao o velikim urbanim objektima koji menjaju precepciju (ljudske) stvarnosti“.
Biografija:
Đorđe Aralica je rođen 1963. godine u Otočcu. Diplomirao je vajarstvo na FLU u Beogradu. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a sa statusom samostalnog umetnika. Radi u različitim medijima: terakoti, metalu i kamenu. Njegovo umetničko interesovanje je u domenu istraživanja međuodnosa skulptoralne forme, medija i prostora, kao i česte suprotstavljenosti umetnosti skulpture efemernom kontekstu savremenog sveta. Izlagao je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Polok-Krasner fondacije za 2019. godinu.

 

Djordje Aralica


Galerija Doma vojske


Tomislav Suhecki, izložba Retrospektiva 40 godina rada 1978-2018.


„Tomislav Suhecki je još od vremena studiranja stvarao jedno lično-autentično skikarstvo koje je čitavo vreme, do današnjih dana, ostalo dosledno, sa veoma malim pomeranjima. Sva ta pomeranja su bila proizvod velikog rada i razmišljanja o slikarstvu i umetnosti uopšte. Njegovo slikarstvo, sve do današnjih dana, nailazilo je u velikoj meri na odobravanje, mada se istovremeno može reći da je bilo i otvorenog negiranja. Međutim, kada je reč o „negiranju“ nije baš moguće
najbolje proceniti da li se to odnosilo na slikarstvo koje je Suhecki stvarao ili je to bilo zbog njegovih stavova koje je stalno i otvoreno iznosio i zastupao.“ Pal Dečov.
Biografija:
Mr Tomislav Suhecki rođen je 1950. godine u Vlajkovcu, opština Vršac. Likovnu akademiju završio je u Novom Sadu u klasi profesora Boška Petrovića 1979., a postdiplomske studije u Beogradu kod profesora Zorana Petrovića 1985. godine. Osnivač je nekoliko postojećih likovnih kolonija. O njegovom radu snimljeno je desetak dokumentarnih filmova i zapisa. Do sada je imao oko pet stotina zajedničkih i skoro stotinu samostalnih izložbi. Za svoj rad dobio je osamnaest nagrada i priznanja. Zaposlen u visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“.

 

Tomislav Suhecki

Tokom Noći muzeja biće postavljena i izložba Žarka Glumca  "Moja sloboda", kao i prodajna izložbaunikatnog nakita Anđelije Stojanović u prostoru Suvenirnice KC-a.

 

Ambasada Republike Poljske u Beogradu, Kulturni Centar Vršac u saradnji sa Centrom za multikulturalni dijalog i regionalizamu pozivaju Vas na nesvakidašnju izložbu „Plakati Solidarnosti“ koja se sastoji od 30 plakata iz perioda od 1981 -1989 a koji će biti sastavni deo programa "Noći muzeja". Ovu postavku će publika moći da pogleda u prostoru Male galerije KC-a.

PlakatiSOlidarnostiWEb

 

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar