Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Veče baleta baletskog studija „Royalty”

Objavljeno u: Predstave
Četvrtak, 27 Juni 2019 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 27 Juni 2019
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Sala bioskopa KC

U četvrtak 27. juna, od 18h, u sali bioskopa KC Vršac, održaće se Veče baleta baletskog studija „Royalty”.

 

balet01


Baletski studio Royalty osnovan je 14. oktobra 2018. godine u Vršcu. Iako relativno „mlad” baletski studio, već se može pohvaliti velikim brojem polaznika koji su za veoma kratko vreme postigli velike uspehe. Tim Baletskog studija Royalty svoju koncepciju rada usmerava u kulturnom i edukativnom smeru. Ideja je da se mladi ljudi afirmišu i kulturno uzdižu od malih nogu, da nauče na koji način da ispolje svoju kreativnost i oslobode straha od javnog nastupa. Najvažniji deo ovog zajedničkog rada svakako je druženje.

 

balet1

 

Baletski studio „Royalty” primarno se bavi klasičnim baletom, uz brojne elemente modernog i džez baleta, šou densa i akrobatike. Klasičan balet je osnovna disciplina, jer razvija tehniku, izražajnost, sluh, koordinaciju pokreta, snagu i izdržljivost.

 

balet2

 

Jedna od stvari po kojima se izdvajaju je i ta što su njihove devojčice učenice baletske škole „Dimitrije Parlić” u Pančevu i koje za svoj rad, trud i znanje dobijaju značajne diplome.

 

balet3

Iako samo u jednoj takmičarskoj sezoni, deca Baletskog studija „Royalty” postigla su zavidne uspehe i osvojila brojna prva, druga i treća mesta na međunarodnim takmičenjima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, državnim takmičenjima u Beogradu i na njima najdražem-takmičenju u našem gradu. Krase ih i dve specijalne nagrade za najbolje koreografije i nagrada za besplatno učešće na velikom plesnom takmičenju u Beču koje ih očekuje u februaru sledeće godine.

balerine2

 

balerine

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar