Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Poetsko-prozno veče Aleksandra Jovanovića i Vladimira Đorđevića

Petak, 19 Juli 2019 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 19 Juli 2019
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Kulturni centar Vršac

U petak, 19. jula od 19 časova, u okviru manifestacije Vršačko kulturno leto, u bašti Kulturnog centra Vršac biće održano poetsko-prozno veče pesnika Aleksandra Jovanovića i pisca priča Vladimira Đorđevića.


Jovanović će predstaviti svoju prvu zbirku pesama „Požuda kao uzbuna“, čiji je izdavač Književna opština Vršac, te novim stihovima najaviti drugu knjigu koja je u pripremi. Mnoge od tih pesama autor je govorio na različitim festivalima poezije, objavljivane su u književnim novinama i zbornicima ili su dobile priznanja, kao „Pesma o vremenu“ („Obračun s vremenom“) nedavno na Međunarodnom festivalu poezije u Subotici. Uvodničar će biti pisac Živojin Petrović.

Za prozni deo večeri pobrinuće se Vladimir Đorđević, koji je u Kulturnom centru Vršac već predstavio svoju prvu knjigu priča „Priče Milene Roh-Jakobson“, a ovog puta se predstavlja odlomcima iz novih priča, koje će pronaći svoje mesto u njegovoj drugoj knjizi.
Saradnja dvojice autora započeta je Jovanovićevom recenzijom za pomenutu Đorđevićevu knjigu, a nastavila se uspešnim zajedničkim promocijama.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar