Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

REVIJA FILMOVA “SLOBODNA ZONA FREE ZONE 2020”

Objavljeno u: Filmske projekcije
Ponedeljak, 10 Avgust 2020 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 10 Avgust 2020
  • Vreme: 20.00
  • Mesto: Dom vojske

U ponedeljak 10. avgusta 2020., u okviru programa "bioskop pod vedrim nebom" koji se realizuje u prostoru Doma vojske, očekuje vas revija filmova "SLOBODNA ZONA FREE ZONE 2020". Projekcije počinju od 20 časova a ulaz je slobodan.

 

PROGRAM SLOBODNE ZONE 2020

Ponedeljak, 10. Avgust

Alis i gradonačelnik (igr.) r. Nicolas Pariser / Francuska, 2018, 105’

Gradonačelnik Liona, Pol Terano, pati od egzistencijalne krize. Nakon 30 godina u politici, oseća se potpuno prazno i lišen ideja. Kako bi to prevazišao, Pol angažuje mladu i pametnu filozofkinju, Alis Ajman, za neobičan posao predlaganja ideja Gradskoj skupštini. Kroz njihov odnos reditelj na duhovit i dirljiv način preispituje savremeni život, kroz filter dve generacije. Dijalog dveju dijametralno suprotnih ličnosti koje preispituju sve ono u šta su do tada verovale.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=alis-i-gradonacelnik-igr


Utorak, 11. Avgust


Okrug (igr.) r. Grimur Hakonarson / Island, Danska, Nemačka, Francuska, 2019, 92’

Smešten u maloj islandskoj poljoprivrednoj zajednici, film Okrug govori o Ingi, sredovečnoj mlekarki koja se suprotstavlja svemoćnoj lokalnoj zadruzi. Inga pokušava da natera ostale farmere da joj se pridruže u borbi protiv korumpirane zadruge, ali nailazi na veliki otpor, što je primorava da se suoči sa zavisnošću i lojalnošću zajednice ovom jedinom, dominantnom preduzeću. Inga se mora poslužiti svojom snalažljivošću i lukavstvom, kako bi se oslobodila uticaja zadruge i konačno živela onako kako želi.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=okrug-igr

 

Sreda, 12. Avgust


Stig Laršon: Čovek koji se igrao vatrom (dok.), r: Henrik Georgsson / Švedska, 2018, 99’

Stig Laršon: Čovek koji se igrao vatrom detaljno govori o zaostavštini i životnom delu poznatog autora Stiga Laršona. Tvorac je i pisac najprodavanijeg serijala Devojka sa tetovažom zmaja, koji je adaptiran u nekoliko uspešnih filmova. Laršon je bio predan novinar i autor, čiji je fascinantan i dramatičan život do sada bio uglavnom nepoznat. Bio je posvećen borbi protiv desnog ekstremizma i širenju poruke da je demokratija pravo za koje se treba boriti. Film sadrži intervjue sa ljudima bliskim Laršonu, kao i jedinstven materijal iz njegove privatne arhive, rekonstrukcije događaja i nikada ranije viđene arhivske snimke.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=stig-larson-covek-koji-se-igrao-vatrom-dok


Četvrtak, 13. Avgust


Izbačeni (dok.) r. Fredrik Gertten / Švedska, 2019, 92’

Izbačeni je novi dokumentarac nagrađivanog reditelja Fredrika Gertena, koji istražuje zašto više ne možemo da priuštimo život u našim gradovima. Stanovanje je osnovno ljudsko pravo, preduslov za siguran i zdrav život. Međutim, u gradovima širom sveta postaje sve teže i teže obezbediti mesto stanovanja. Ko stoji iza svega toga i koji su faktori koji čine stanovanje jednim od gorućih svetskih pitanja današnjice? U filmu učestvuju Saskija Sasen, Džosef Stiglic, Roberto Savijano i Lejlani Farhe, specijalni izvestilac Ujedinjenih nacija za pitanja adekvatnog stanovanja ljudi širom sveta. Ovaj aktuelan i sjajan dokumentarac poziva na odgovornost moćnike koji sprečavaju pristup onome što je osnovno ljudsko pravo.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=izbaceni-dok

 

Petak, 14. Avgust

Selfi (dok.), r: Agostino Ferrente / Francuska, Italija / 2019, 78’,

Nerazdvojni prijatelji Alesandro i Pietro imaju 16 godina i žive u napuljskom predgrađu Traijano. Alesandro radi kao konobar u baru, dok Pietro sanja o tome da postane frizer. U toku leta 2014. godine njihovog prijatelja, Davida Bifolkoa (16) policajac je greškom ubio tokom potrage, zamenivši ga sa beguncem. Alesandro i Pietro prihvataju rediteljev predlog da beleže snimke ajfonom, uživo komentarišući svoja svakodnevna iskustva, svoje blisko prijateljstvo, kraj u kome žive, koji je sada, u sred leta, prazan i tragediju koja je okončala Davidov život. Rezultat je vizuelno impresivan film o odrastanju i pubertetu, o tome kako je kada poreklo određuje budućnost, o nasilju države, gnevu i bolu zbog gubitka u dominantno muškom svetu gde je najvažnije biti jak.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=selfi-dok

 

Subota, 15. Avgust

Zvezda od 100 kila (igr.), r: Marie-Sophie Chambon / Francuska / 2019, 88’

Šesnaestogodišnja Lua ima samo jedan san, a to je da postane astronaut. Odlična je u fizici i kada bi se merila samo pamet, bila bi savršen kandidat. Međutim, Lua ima veliki problem: ima preko 100 kila-porodično nasleđe od kog ne može da pobegne. Kada pomisli da je sve izgubljeno, Lua upoznaje Ameli, Stanu i Džastin, tri tinejdžerke suočene sa sličnim problemima, ali ipak spremne da učine sve što je potrebno kako bi se zajedno otisnule u svemir.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=zvezda-od-100-kila-igr

 

Nedelja, 16. Avgust

Moje neverovatno leto sa Tes (igr.) r: Steven Wouterlood / Holandija, Nemačka / 2019, 82’

Uplašen od mogućnosti da će jednog dana, kao najmlađe dete ostati sam na svetu jer će svi stariji iznjegove porodice umreti pre njega, Sem započinje sopstveni „trening samoće” tokom kog luta ostrvom nekoliko sati dnevno. Kada upozna misterioznu Tes, koja ima veliku tajnu, Sem se upliće u avanturu koja će mu pomoći da shvati da bi trebalo da neguje odnos sa svojom porodicom, umesto da beži od njih. On donosi prelomnu odluku koja će dovesti u pitanje njegovo specijalno prijateljstvo sa Tes i zauvek promeniti njen život.
http://freezonebelgrade.org/?sermons=moje-neverovatno-leto-sa-tes-igr


SVE PROJEKCIJE SU OD 20.00 ČASOVA

 

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar