Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba slika "Kaktusi" - Tamara Žderić

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 13 Novembar 2020 07:11

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 13 Novembar 2020
  • Vreme: 12:00
  • Mesto: 3D galerija KC-a

U okviru 3D galerije Kulturnog centra Vršac na KUNSTMATRIX platformi je u toku nova postavka radova umetnice Tamare Žderić. Izložba se može pogledati na linku KAKTUSI do 23.11.2020.

 

Tekst o radovima-Tamara Žderić

Svet žuri, rastače se, promiče, izmiče, pada, uzdiže se, juri nezaustavljivo. Ne stižemo da sve informacije pohranimo u sebe, ne uspevamo da za vreme ovog našeg kratkog života dotaknemo, dodirnemo, pojmimo, obuhvatimo, raščlanimo silnu količinu pojava i pojmova koji nas okružuju. U savremenom svetu, punom straha, pre svega onog skrivenog, iskonskog, ne dozvoljavamo sebi da se bavimo sitnicama koje nas okružuju, njihovim postojanjem i njihovim kretanjima. Često nismo svesni života koji se krije u jednom drvetu, grumenu zemlje, deliću tkanine, razmazu boje. A taj svet je fantastičan, neopisiv, neponovljiv i mora da se doživi svakim delićem našeg osećajnog bića. U svojim radovima, tragam za takvim, dinamičnim, eruptivnim kretanjima, ali i onim treperavim, nežnim, krhkim, jedva opaženim. Ne ograničavam se na jedno likovno sredstvo, tu su i tuš i pero, grafitna olovka, uljane boje. Otkrivanje novih svetova sadržanih u raznim pojavama i predmetima oko mene, dovelo me je do toga da sopstveno postojanje, ali i postojanje sveta kome pripadam, shvatim kao uzbudljivu igru koja se odvija bez kraja i konca.


Autor: Tamara Žderić

Biografija

Tamara Žderić rođena je u Beogradu, hiljadu devet stotina i devedesete godine. Osnovne i master studije slikarstva završava na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno doktorand slikarstva na istom fakultetu. Do sada priredila veći broj samostalnih, žiriranih izložbi u zemlji (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Užice, Zrenjanin ...) i inostranstvu (Kotor, Herceg Novi, Prijedor). Takođe, učestvovala na velikom broju grupnih, žiriranih izložbi, uglavnom u zemlji, ali i u inostranstvu (Prijedor, Tuzla, Bukurešt). Dobitnica više nagrada za svoj rad, od kojih se izdvajaju Nagrada grada Beograda za stvaralaštvo mladih, oblast umetnosti (2019) i Druga Nagrada iz Fonda za crtež „Vladimir Veličković“ (2015).

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar