Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba crteža „Introspicere“, Slavice Crni Ranković i Svetlane Mikašinović

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 01 Avgust 2022 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 01 Avgust 2022
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske

U ponedeljak 1. avgusta u 20h, u galeriji Doma vojske, biće otvarorena Izložba crteža „Introspicere“, Slavice Crni Ranković i Svetlane Mikašinović.


Izložba će moći da se pogleda do 9. avgusta, svakoga radnog dana, u periodu od 10 do 13 i od 17 do 19 sati.

 

Biografije umetnica:

 

Slavica Crni-Ranković je rođena 1969. godine u Pančevu. Slikarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu upisala 1992. godine u klasi profesora Stevana Kneževića. Diplomirala 1997.godine u klasi profesora Slavoljuba Čvopovića.Član jeULUS-a od 2002. godine. Radi kao profesor likovne kulture u Mašinskoj školi „Pančevo“ u Pančevu, gimnaziji „Borislav Petrov Braca“ u Vršcu i osnovnoj školi „Paja Jovanović“ u Vršcu. Učestvovala 1995. godine na grupnoj izložbi „Radionica 13“ u Šećerani u Beogradu.

 

Svetlana Mikašinović je rođena u Beogradu 1968. godine. Studirala je i završila Likovnu akademiju u Beogradu. Studije započela u klasi profesora Stevana Kneževića, a diplomirala u klasi profesora Jovana Sivačkog.
Postdiplomske studije iz crteža završila je u klasi profesora Dragana Jovanovića i stekla titulu magistra likovnih umetnosti. Član je ULUS-a od 2000. godine. Učestvovala je na više grupnih i samostalnih izložbi.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar