Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Književno veče Barbare Hanuš

Subota, 18 Mart 2023 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Subota, 18 Mart 2023
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Sala bioskopa KC

Kulturni centar Vršac, u saradnji sa udruženjem Slovenaca Kula iz Vršca, u subotu, 18. marta u sali bioskopa, od 19h, organizuje književno veče Barbare Hanuš

koja će se vršačkoj publici predstaviti svojim bogatim književnim stvaralaštvom.

 

U Barbarinoj književnosti postoji multikulturalnost koja je privatno i profesionalno obogaćivala autorku sve vreme. Tako su neke od njenih knjiga nastale zahvaljujući njenom radnom iskustvu u mnogim oblastima delatnosti. Istovremeno, ona ističe da je očuvanje maternjeg jezika izuzetno važno za decu imigrante, pa je tako predstavila knjige Rođendan, Maskarada, Novogodišnja smrča, koje su pisane ne samo na slovenačkom već i na drugim jezicima, npr. na makedonskom, romskom, albanskom, engleskom.
Pored višejezičnih knjiga i slikovnica, Barbara Hanuš je i autorka priča koje na duhovit način predstavljaju određenu temu, jer se tako lakše i bolje približava mladom čitaocu. Koautor je i zanimljivog Rečnika kao didaktičkog materijala i dopuna nastavi, i veoma ističe značaj višejezičnosti i multikulturalnosti.
Autorka je i zbirke priča Krug kafe, u kojoj piše o prolaznosti i starenju. Ona ističe da je priče pisala imajući u vidu starije čitaoce, iako je knjiga aktuelna i interesantna za sve čitaoce zbog teme koja nije mnogo zastupljena u književnosti. Svakako, knjiga ima jednostavan, ali bogat stil pisanja sa mnogo lirskih opisa i detaljnih citata.

 

Naslovna fotografija: Udruženje Slovenaca "Kula" arhiva

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar