Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Revija filmova 17. Turneje filmskog festivala SLOBODNA ZONA

Objavljeno u: Filmske projekcije
Sreda, 07 Juni 2023 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 07 Juni 2023
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Dom vojske

Filmski festival Slobodna zona, u okviru svoje 17 po redu Turneje, stiže u Vršac.


U dvorištu Doma vojske u periodu od 7. do 13. juna vršačka publika moći će da pogleda najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

 

Publika će imati priliku da pogleda sedam ostvarenja, među kojima i pobednika Kanskog festivala i osvajača četiri evropska Oskara, Trougao tuge Rubena Estlunda. Na turneji će biti prikazan i pobednik 18. Slobodne zone, Ljubav, nemačke marke i smrti, filmski esej o nemačkoj i turskoj muzici. Publika će imati prilike da bolje upozna život u ravnicama Bolivije kroz film Utama, život u jedinoj indijskoj ženskoj redakciji (Pisanje vatrom), kao i život samohrane majke koja ne želi da odustane od potrage za boljim poslom (Prekovremeni rad). Mađarsko ostvarenje Nežno bavi se opsesijom bodibildingom i romantikom. Za nešto mlađu publiku namenjen je španski film Časna sestra fudbalski trener.

 

Projekcije filmova počinju u 18h, a ulaz je besplatan.

 

VIDIMO SE U SLOBODNOJ ZONI!

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar