Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Slobodna zona/Projekcija filma „. Ljubav, nemačke marke i smrt“

Objavljeno u: Filmske projekcije
Ponedeljak, 12 Juni 2023 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 12 Juni 2023
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Dom vojske

Šeste večeri Turneje Slobodne zone na programu je dokumentarni filmski esej, skoro pa tutorijal iz oblasti turske i nemačke novije istorije, koji govori o poslovima turskih emigranata, nostalgiji i njihovoj muzici.

Sinopsis:

Sporazum Nemačke i Turske iz 1961. godine nije doveo samo „gastarbajtere” u Nemačku: s njima je došla i njihova muzika. Ovaj dokumentarni filmski esej predstavlja tutorijal iz turske i nemačke novije istorije i priča priču o poslovima turskih emigranata na montažnoj traci, nostalgiji i spajanju porodice, bazaru na železničkoj stanici u Bilovštrase u Berlinu, ksenofobiji i rasizmu, setnim pesmama ranih godina i hip-hop periodu nakon ujedinjenja Nemačke.

Ovo je svet Radija Jilmaz, raznih muzičkih pravaca, svadbenih bendova koji pevaju i na kurdskom i arapskom jeziku kako bi zadovoljili zahteve tržišta. Filmom Ljubav, nemačke marke i smrt, Džem Kaja stvorio je ritmičnu i živo ispričanu filmsku enciklopediju turske muzike u Nemačkoj.

Reditelj: Cem Kaya

Uloge: Alper Aga, Orhan Amuroglu, Imran Ayata

Napomena: U slučaju kiše projekcija će biti održana u sali bioskopa KC

Naslovna fotografija: Slobodna zona

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar