Kulturni Centar Vršac

Slajd03
Slajd13
Slajd30
Slide11
Slide12

Slobodna zona/Projekcija filma „Časna sestra fudbalski trener“

Objavljeno u: Filmske projekcije
Utorak, 13 Juni 2023 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 13 Juni 2023
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Dom vojske

Ovogodišnju Turneju Slobodne zone zatvaramo projekcijom španskog igranog filma o Sestri Marini, veoma neobičnoj časnoj sestri, poslatoj u internat za dečake gde za njih, malo-pomalo, postaje bezmalo porodica koju nikada nisu imali.

Sinopsis:

Sestra Marina, veoma neortodoksna monahinja, poslata je tokom leta 1994. u El Paral, internat za dečake kom preti zatvaranje u bliskoj budućnosti. Iako dečaci Marinu dočekuju uz razne podvale, oni će, malo-pomalo, postati nešto veoma nalik porodici koju nikada nisu imali.

Osim svog humora, ono što film čini zaista posebnim su lukavstvo i hrabrost potrebni ovoj ženi da inspiriše decu i nauči ih pravim vrednostima. Zato film govori o istinskom učenju, onom koje je istrajno i koje razume da dete uvek zaslužuje drugu šansu. Ovo je takođe priča koja govori o pojmu „doma“ i potrebi da se zasnuje prava porodica. Ovo je srž ove priče, i treba joj pristupiti sa blagonaklonošću i osećajem odgovornosti.

Reditelj: Roberto Bueso

Uloge: Carmen Machi, Paula Usero, Anis Doroftei

Napomena: U slučaju kiše projekcija će biti održana u sali bioskopa KC

Naslovna fotografija: Slobodna zona

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar