Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba „Modni Dnevnik“ autorke Senke Đorđević

Objavljeno u: Izložbe
Subota, 26 Avgust 2023 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Subota, 26 Avgust 2023
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Dom vojske

U subotu 26. avgusta od 19h, u prostoru Doma vojske, posetioci će moći da pogledaju izložbu „Modni dnevnik“ autorke Senke Đorđević.

 

O izložbi:
Dnevnik : naša prošlost, sadašnjost i tren. Naš čuvar misli i osećanja.
Ali kako bi izgledalo kada bi te sve misli i događaje koje smo doživeli preneli sa papirnih stranica na malo drugačiji način?
Jedna godina i 100 ključnih dana u okviru te iste godine, prikazanih putem modnog kolaža i modnog pokreta oslikavaju osećanja, emociju i nastalu uspomenu kroz šarenu paletu boja, simbola, sitnih kao i upadljivih detalja. Svaka slika, predstavlja bitan događaj i tok misli kao i radnju dana.

 

O autorki
Senka Đorđević rođena u Vršcu 02.3.1988. godine. Rano detinjstvo provodi slikajući sa poznatim Vršačkim slikarima mr Zvonimirom Santračem, mr Tomislavom Suheckim i mr Milanom Blanušom. Po zanimanju je diplomirani master inženjer za dizajn tekstila i odeće. Diplomirala u klasi docenta Vasilija Kovačeva (modnog dizajnera) sa ocenom 10. Nakon studija upisuje školu fotografije u klasi profesora Aleksandra Kelića i Saše Preradovića. Pored toga završava i školu za grafički dizajn u Beogradu. Iza sebe ima nekoliko kolektivnih i individualnih izložbi i revija. Projekti u pozorištu u polju kostimografije kao i rad na fimu.
- Član UPIDIV-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine) ; sekcija za savremeno odevanje.
- Član „Belgrade Fashion Week“-a, ujedno i učesnik na raznim takmičarskim finalnim revijama i fotokonkursima pri samom festivalu.
- -Učesnik na „Serbia Fashion Week“-u na finalnoj takmičarskoj reviji „Fashion Talent Designer Competition“.
- Učesnik „BAFE“-a (Balkan Art Fashion Event) sa svojom modnom kolekcijom i kreacijom za koju osvaja 2 mesto na“ ZIPP IT“ takmičenju u staroj Jugoslaviji i Italiji.
- Učesnik u finalu „COSMOPOLITEN“ takmičenja u Zlatnoj kategoriji za Modu i kostim,
(mentor: Bijana Tipsarević).

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar