Kulturni Centar Vršac

Predstava za decu „Snovi jedne ovčice“

Objavljeno u: Predstave
Nedelja, 13 Avgust 2017 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Nedelja, 13 Avgust 2017
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Muzički paviljon

U nedelju 13. avgusta, od 19h, u Muzičkom paviljonu na Gradskom trgu, biće igrana predstava za decu „Snovi jedne ovčice“.

Predstava „Snovi jedne ovčice“ rađena je po motivima pripovetke Ive Andrića Aska i Vuk. Simbolizuje borbu umetnosti kao pozitivnog stvaralaštva, uz pomoć igre, protiv negativnih osobina. Aska je neobična i vesela ovčica koja na strmim livadama vežba svoje baletske koreografije ne sluteći da će je balet, veština i dar koji poseduje, spasiti od gladnog Vuka. Pretvarajući se da je on dobronamerni meda Vuk nesvesno postaje opčinjen njenom igrom i lepotom. Skrhan što je u svom čoporu neprihvaćen, jer nije zao kao njegova braća vukovi, on, rešen da se promeni,odlučuje da donese plen, naivnu Asku, kao dokaz svoje promene čoporu kako bi ga oni prihvatili. U tome ga ometa Askina lepota i Askin dar za igru kao i njene divne osobine koje ga potpuno oplemenjuju. Ona mu pokazuje da je pravi prijatelj i drugarica, uči ga da broji i da pleše. Kroz niz igrica, imitacija i pošalica, on potpuno zaboravlja svoju prvobitnu nameru da naudi Aski. Predstava simbolizuje borbu lošeg i dobrog kroz umetnost.
Igraju: Biljana Mitrović i Dejan Stojaković
Režija: Igor Damnjanović
Scenografija : Tanja Žiropađa
Kostim: Ljiljana Ružić
Naslovna ilustracija: Dušan Duca Gadjanski

U slučaju kiše predstava će biti igrana u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac