Kulturni Centar Vršac

Koncert: Vedran Ferizović trio

Objavljeno u: Koncerti
Četvrtak, 12 Oktobar 2017 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 12 Septembar 2017
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: sala bioskopa

Koncert sastava „Vedran Ferizović trio“ biće održan u četvrtak 12. oktobra od 20h, u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac.

„Vedran Ferizović trio“, dobio je sufinansiranje od organizacije Sokoj, u čijem su projektu naznačena četiri koncerta: KC Rex - Beograd, KCNS - Novi Sad, KC - Sombor i KC Vršac.
Trio Vedrana Ferizovića nastao je 2014. godine.
Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Tekstovi pokrivaju polja ljubavnih, urbano - filozofskih i socijalnih tema izražavajući se raznolikim stihom, sentimentom, ironijom, prepričavanjem, šalom, rodoljubljem, itd. Muzika je stilski prilagođena tekstu pa samim tim i ona varira u pogledu harmonije, ritma, melodije, mira i nemira.
Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas i bas gitara) i Vasa Vučković (klarinet). Trio je svoju premijeru imao u KCNS u martu 2015. godine. Od tada nastupaju u Novom Sadu, Beogradu i većim gradovima Vojvodine, u klubovima i kulturnim ustanovama koje organizuju programe autorske muzike.
Vedran Ferizović je diplomirani girarista, kantautor, pesnik, osnivač i frontmen benda JAL (Josip A Lisac). Nastupa u zemlji i bivšim republikama regiona. Profesor je gitare u muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu. Svoj celokupni rad podveo bi pod termin „prepričavanje”, ne u smislu neodređenosti i udaljavanja od suštine ili istine, već kao komentarisanje i obeležavanje stvarnosti, subjektivnosti, misli i snova vremena u kojem stvara. Opomena na bivstvo jedinke i neprestano zaokupljivanje duha njegove su vodilje. Rođen je u Sarajevu 1984.

 

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar