Predavanje Suzane Vemić na temu "Depresija i šta sa njom"

Petak, 23 Februar 2018 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 23 Februar 2018
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: sala bioskopa

U petak 23. februara od 19 časova, u sali bioskopa Kuturnog centra Vršac, biće održano predavanje na temu „Depresija i šta sa njom“. Predavač je Suzana Vemić, dipl. pisiholog, Transakcioni savetnik i Reiki učitelj.

Depresija je jedan od najrasprostranjenijih poremećaja u današnjem svetu, sve je više ljudi koji piju antidepresive nadajući se da će se osećati bolje. Depresija negativno utiče ne samo na osobe koje prolaze kroz nju, već i na njihove porodice, prijatelje, poslovne saradnike. Tuga je neizbežan deo naših života i svi je povremeno osećamo, ali ne postajemo svi depresivni. Problem sa konstantnom depresijom nije u samoj činjenici da smo se rastužili. Problem je ono što se događa posle toga, a to je način na koji doživljavamo i interpretiramo svoju tugu. Postavljanje pitanja „Šta nije u redu sa mnom?“, „Zašto uvek reagujem na ovaj način?“, „Zašto ne mogu bolje da podnosim stvari?“, „Zašto imam probleme koje nemaju drugi ljudi?“, „Šta sam učinio(la) da zaslužim ovo?“, itd, samo pogoršava depresivno raspoloženje. Naše reakcije na nezadovoljstvo mogu prolaznu tugu pretvoriti u konstantnu.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar