Miodrag Mišo Rogan - Izložba skulptura

Objavljeno u: Izložbe
Četvrtak, 15 Mart 2018 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 15 Mart 2018
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: velika galerija

U četvrtak, 15, marta u 18h, u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac biće otvorena izložba skulptura Miodraga Rogana.


Miodrag Mišo Rogan rođen je 1966. godine, završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, a izlagao je na više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Značajan broj njegovih skulptura nalazi se u javnim prostorima.
Važan element u nastajanju umetničkih oblika i delovanje kroz modele promišljanja o formi predstavlja vid aktivnosti poetskog kapaciteta i iskustvene estetike i njenog kompozita. Kontinuirano delovanje se neprekidno razvija kao pulsirajući organizam koji istražuje, kreće se, osvaja, transformiše se, i na taj način služi za aktiviranje glavnog rezervoara umetničke celosti gde bivstuje ideja.
Ideja je glavni pokretač odnosa ličnog i estetskog i definiše stvarnost i poimanja umetničkog u sebi.
Tražiti i pronalaziti ideje iznova i njihova realizacija je pitanje trajanja i postojanja.
Njegova filosofija se trudi jedino da ga učini bliskim samom sebi. Njegov cilj nije da konstruiše jedan svet u kome bi mogao da ne postoji, niti da postavi univerzalne klasifikacije. Ali, izvući ga na njegovu svetlost, učiniti da zaigraju njegove opruge, ujediniti ono što okolnost ne ujedinjuje, razjediniti ono što je slučaj sjedinio, ublažiti njegovu neodređenost, pružiti se da bi našao svoje granice, ograničiti se u opštem i odbaciti se čitav.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar