Predstava za decu „Aska i vuk“

Objavljeno u: Predstave
Utorak, 21 Avgust 2018 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 21 Avgust 2018
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Muzički paviljon

U utorak 21. avgusta, od 19h, u Muzičkom paviljonu na Gradskom trgu, biće igrana predstava za decu „Aska I vuk“.

Predstava „Aska I vuk“ rađena je po motivima pripovetke Ive Andrića. Simbolizuje borbu umetnosti kao pozitivnog stvaralaštva, uz pomoć igre, protiv negativnih osobina. Aska je neobična i vesela ovčica koja na strmim livadama vežba svoje baletske koreografije ne sluteći da će je balet, veština i dar koji poseduje, spasiti od gladnog Vuka.

Pretvarajući se da je on dobronamerni meda Vuk nesvesno postaje opčinjen njenom igrom i lepotom. Skrhan što je u svom čoporu neprihvaćen, jer nije zao kao njegova braća vukovi, on, rešen da se promeni,odlučuje da donese plen, naivnu Asku, kao dokaz svoje promene čoporu kako bi ga oni prihvatili. U tome ga ometa Askina lepota i Askin dar za igru kao i njene divne osobine koje ga potpuno oplemenjuju. Ona mu pokazuje da je pravi prijatelj i drugarica, uči ga da broji i da pleše. Kroz niz igrica, imitacija i pošalica, on potpuno zaboravlja svoju prvobitnu nameru da naudi Aski.

Predstava simbolizuje borbu lošeg i dobrog kroz umetnost.

 

Naslovna ilustracija: Dušan Duca Gađanski

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar