Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Nedelja mentalnog zdravlja/Izložba u Domu vojske

Objavljeno u: Izložbe
Utorak, 11 Oktobar 2022 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 11 Oktobar 2022
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Galerije Doma vojske

U utorak 11.10. od 18h, u galerijima Doma vojske, koje funkcionišu kao deo Kulturnog centra Vršac, biće otvorena izložba radova

korisnika Kuće za stanovanje uz podršku i korisnika Odeljenja radne terapije Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“.

Izložba je deo programa obeležavanja Nedelje mentalnog zdravlja.

 

U okviru Svetskog dana mentalnog zdravlja, 10. 10. 2021. godine, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović” Vršac obeležava ovaj važan događaj nizom aktivnosti koje imaju za cilj promociju važnosti mentalnog zdravlja, uz sadržaje edukativnog karaktera za sve sugrađane.

 

Povodom obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja, osim pomenute izložbe, Vrščani će imati priliku da posete i izložbu u Gradskoj biblioteci u Vršcu, prodajni štand, kao i predavanja koja će se održavati po priloženom programu.

 

Svetski dan mentalnog zdravlja se svake godine obeležava 10. oktobra na inicijativu Svetske federacije za mentalno zdravlje i uz podršku Svetske zdravstvene organizacije, a u partnerstvu sa ministarstvima zdravlja i organizacijama civilnog društva širom sveta. Mentalno zdravlje podrazumeva skladan odnos u samoj ličnosti u emocionalnom, intelektualnom i socijalnom smislu.

 

Art terapija je veoma važan metod u lečenju psihijatrijskih bolesti. Radna terapija korisnicima omogućava da se vrate u normalne životne tokove, utiče na njihovo samopoštovanje, motivaciju i kreativnost, prihvatanje bolesti, odnosno umanjenje žiga koji nose sa sobom.

 

mz plakat 1

 

Naslovna fotografija Chen on Pixabay

Vi ste ovde: Home Galerija Izložbe Nedelja mentalnog zdravlja/Izložba u Domu vojske
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar