Kulturni Centar Vršac

Letnja škola baleta baletskog studija Royalty III

Četvrtak, 22 Avgust 2019 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 22 Avgust 2019
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Dom vojske

U okviru Vršačkog kulturnog leta Baletski studio „Royalty” organizuje seriju nastupa pod nazivom „Letnja škola baleta baletskog studija „Royalty”“.

Treći nastup biće održan u četvrtak 22. avgusta od 19h u bašti Doma vojske, a naredni termin je 29. avgust. U slučaju kiše nastup se otkazuje.

 

Balet3a


Baletski studio Royalty osnovan je 14. oktobra 2018. godine u Vršcu. Iako relativno „mlad” baletski studio, već se može pohvaliti velikim brojem polaznika koji su za veoma kratko vreme postigli velike uspehe. Tim Baletskog studija Royalty svoju koncepciju rada usmerava u kulturnom i edukativnom smeru. Ideja je da se mladi ljudi afirmišu i kulturno uzdižu od malih nogu, da nauče na koji način da ispolje svoju kreativnost i oslobode straha od javnog nastupa. Najvažniji deo ovog zajedničkog rada svakako je druženje. Baletski studio „Royalty” primarno se bavi klasičnim baletom, uz brojne elemente modernog i džez baleta, šou densa i akrobatike. Klasičan balet je osnovna disciplina, jer razvija tehniku, izražajnost, sluh, koordinaciju pokreta, snagu i izdržljivost. Jedna od stvari po kojima se izdvajaju je i ta što su njihove devojčice učenice baletske škole „Dimitrije Parlić” u Pančevu i koje za svoj rad, trud i znanje dobijaju značajne diplome. Iako samo u jednoj takmičarskoj sezoni, deca Baletskog studija „Royalty” postigla su zavidne uspehe i osvojila brojna prva, druga i treća mesta na međunarodnim takmičenjima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, državnim takmičenjima u Beogradu i na njima najdražem-takmičenju u našem gradu. Krase ih i dve specijalne nagrade za najbolje koreografije i nagrada za besplatno učešće na velikom plesnom takmičenju u Beču koje ih očekuje u februaru sledeće godine.

Vi ste ovde: Home Akcije, radionice, performansi Letnja škola baleta baletskog studija Royalty III
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar