Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba „Darvin danas"

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 01 April 2011 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 01 April 2011
  • Vreme: 19 časova
  • Mesto: Bioskop KC-a

Međunarodni program British Council-a pod nazivom „Darvin danas" (Darwin Now) predstavlja izložbu posvećenu životu i radu Čarlsa Darvina koja će biti dostupna publici u Vršcu od 1. aprila do 15. aprila ove godine.

Izložba predstavlja reakcije na Darvinovu teoriju evolucije, kao i kako su otkrića iz različitih oblasti, od geologije do ekonomije, uticale na njegovo razmišljanje. Cilj izložbe je da istraži značaj koji teorija evolucije ima za savremeni svet i modernu nauku, kao i da predstavi rad britanskih istraživača koji su pomerili granice evolucione biologije. Izložba se sastoji od interaktivnog Darvinovog drveta života i 14 panela koji daju odgovore na zanimljiva pitanja kao što su Kako nastaju nove vrste?, Da li se evolucija protivi religiji? ili Kako se razvila muzika? Pored toga, posetioci izložbe će imati priliku da saznaju više o Darvinovom čuvenom putovanju oko sveta na brodu Bigl i upoznaju se sa različitim biljnim i životinjskim vrstama koje je Darvin video na Foklandskim ostrvima, Galapagosu, u Kejptaunu ili na Novom Zelandu… Programom „Darvin danas", British Council se pridružio proslavi dvestagodišnjice Darvinovog rođenja i 150 godina od objavljivanja verovatno najpoznatijeg ikada napisanog naučnog dela – Darvinovog „Porekla vrsta". Izložba je tokom 2009. godine bila predstavljena publici u više od 25 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju – u okviru beogradske izložbe u galeriji Progres, tokom Festivala nauke u galeriji SKC, kao i na Mamutfestu 2010. godine u Kikindi.

Vi ste ovde: Home Izložbe Izložba „Darvin danas"
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar