Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Animirani film "Kids With Guns" Sadka Hadžihasanovića

Objavljeno u: Izložbe
Četvrtak, 13 Avgust 2020 05:32

Kulturni centar Vršac u okviru svoje virtuelne galerije predstavlja animirani film Sadka Hadžihasanovića "Kids With Gunas". Film je nastao kao posledica procesa animacije i montaže umetnikovih crteža. Priču i ctrteze i reziju potpisuje Sadko Hadžihasanović a Hanna Jovin i Andrian Morphy su uradili montažu i editing.

 O Sadku Hadžihasanoviću

Sadko Hadzihasanovic je roden u Bihacu, Bosnia. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnostiu Sarajevu 1982 i magistrirao na Fakuleteu likovnih umjetnosti u Beogradu 1984. Od 1993 zivi u Torontu , Kanada. Clan i osnivac avangardne grupe Zvono u periodu od 1982-1992. Tokom zivota u Jugoslavia imao 25 samostalnih izlozbi i tokom osamdestih ucestvovao na najvaznijim jugoslevenskim manifestacijama : Binale mladih Rijeka, Jugoslovenska dokumenta, , Bienala skulpture  Pancevo, Memorial  Nadezda Petrovic, Cacak. Dobitnik nagrade studia B za najbolju  izlozbu u Beogradu  u godini 1990. Karijeru nastavlja u Canadi gdje ga predstavlja galerija Paul Petro Contemporary Art. Od 2016 bavi se i umjetnickim  animiranim filmom. Do sad je napravio tri filma  koji su prikazivani na internacinalnim festivalima u Ljubljani, Banja Luci, Tuzli, Vancouver i  Itali. Posljednji Kids with Guns je napravljen uz pomoc Canada Council for Art"

Medije

Vi ste ovde: Home Izložbe Animirani film "Kids With Guns" Sadka Hadžihasanovića
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar