Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Postavka u Galeriji u zlogu - slike Radmile Tosegi

Objavljeno u: Izložbe
Utorak, 08 Septembar 2020 10:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 08 Septembar 2020
  • Vreme: 10:00
  • Mesto: Dom vojske

Kulturni centar Vršac je pokrenuo mini projekat "Galerija u izlogu". U prostoru Doma vojske, izlozi do pešačke zone, će u narednom periodu imati izložbeni kontekst a sve u skladu sa novonastalom situacijom, kao i novim strategijama u predstavljanju događaja u kulturi. I ovim projektom Kulturni centar Vršac daje svoj doprinos održanju kulturnog života grada. Novi izlagač je vršačkoj publici dobro poznati autor, slikarka Radmila Tosegi.

O autorki 

Radmila Tosegi je samostalna slikarka iz Vršca, slikarstvom se bavi od 2005. izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi.
Ekspresionističke slike Radmile Tosegi pripadaju brutartu. Njihovi vlasnici pridaju im značaj ritualnog predmeta, pokretanja iz nemoći i depresije u stanje suočavanja sa svetom.
Rezultati njenog rada su iznenađujući i nesebično plene pažnjom, upravo to govori o umetničkoj zrelosti i specifičnom senzibilitetu. Njen likovni rukopis otkriva snažnu ličnost koja i u ovo vreme korone uspev da prevaziđe i ovaj fenomen.

Vi ste ovde: Home Izložbe Postavka u Galeriji u zlogu - slike Radmile Tosegi
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar