Kulturni Centar Vršac

Slajd03
Slajd13
Slajd30
Slide11
Slide12

Video-sesija performativnog crtanja - Rena Redle i Vladan Jeremić

Ponedeljak, 25 Januar 2021 11:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 25 Januar 2021
  • Vreme: 11:00
  • Mesto: FB live

Pred vama se nalaze istraživačke i edukativne video-sesije performativnog crtanja, koje objavljuju umetnici Vladan i Rena na društvenim mrežama, direktno se obraćajući gledaocima. Sesije su na engleskom jeziku uz srpski prevod koji se može uključiti na YouTubu. Video predavanja dvoje autora možete pratiti preko sajta Kulturnog centra Vršac na linku www.kulcentar.com i na FB stranici KC-a https://www.facebook.com/kulturnicentar.vrsac od ponedeljka 25. januara 2021. godine.

 

O PROJEKTU

Njihovi performativni crteži jesu prevodi opštih pojmova i relacija kroz koje otkrivaju svoja razmišljanja, artikulišući ih kroz proces umetničkog rada uhvaćenog kamerom, takoreći, iz jednog cuga. Pojmovi o kojima se govori i između kojih se uspostavljaju relacije nisu uvek kompatibilni, nego često stoje u protivurečnosti. Razine apstraktnog i konkretnog se mešaju, neke stvari ostaju nedorečene, nešto dolazi iz svakodnevnog iskustva, a nešto iz teorije forme, iz epistemologije.

Poenta njihovih video sesija crtanja i slikanja je da pozovu publiku na zajednički kreativni proces uz poruku da se umetnosti može pristupiti na jedan jednostavan, gotovo opušten način, bez rezerve, pošto se polazi od pretpostavke da svako može crtati i razmišljati o stvarima koje nam život znače. Pridružite se!

O AUTORIMA

Rena Redle i Vladan Jeremić žive u Beogradu. Njihova umetnička praksa obuhvata instalacije i intervencije u javnom prostoru. Kroz zajedničku praksu istražuju odnose umetnosti i politike, razotkrivajući goruće društvene kontradikcije. Koriste tehnike koje je lako reprodukovati i distribuirati, poput grafike i štampe, te jednostavnih materijala kao što su tekstil, karton i drvo, insistirajući na upotrebnoj vrednosti i društveno-ekološkoj svesti umetničkog rada. Razvijaju transformativne potencijale umetnosti u kontekstu društvenih borbi i kroz saradnju s društvenim pokretima. Nedavno su izlagali, između ostalog, u Bruklin muzeju u Njujorku, na Creative Time Summitu u Majamiju, u Muzeju savremene umetnosti u Ljubljani, u MMOMA u Moskvi, u Muzeju savremene umetnosti u Skoplju, u Galleria del Progetto u Milanu, u Intercultural museum u Oslu, na 56. Oktobarskom salonu u Beogradu, na EKKM u Talinu, na Autostrada bijenalu u Prizrenu, na Politics of Dissonance u okviru Manifeste 12 u Palermu, u centru < rotor > u Gracu, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, u Muzeju Jugoslavije u Beogradu.

Vi ste ovde: Home Tribine, predavanja, promocije Video-sesija performativnog crtanja - Rena Redle i Vladan Jeremić
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar