Kulturni Centar Vršac

Javni čas-tribina „Mi na stranicama istorije“

Ponedeljak, 04 Mart 2013 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 04 Mart 2013
  • Vreme: 18 časova
  • Mesto: Bioskop

Za potrebe "Kreativne škole" Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja učenici II-5 odeljenja Hemijsko-medicinske škole, na čelu sa profesorkom Olgicom Lukač, organizovali su istraživanja prema planu projektnih aktivnosti nastave na temu kulture druge polovine IX  i prve polovine XX veka.

Kako su tematski bili vezani za određeni vremenski period odlučili su da kroz istraživanje obuhvate ličnosti kao što su Feliks Mileker, Jovan Strija Popović, Paja Jovanović, Bora Kostić i Svetozar Miletić.
U planu njihovih projektnih aktivnosti predviđeno je i održavanje javnog časa na ovu temu pod nazivom "Mi na stranicama istorije (Zavičajna građa u kulturi 19. i prve polovine 20. veka)" koji će biti održan u ponedeljak, 4. marta, od 18 časova, u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac. Učenici koji su učestvovali u realizaciji projektnih aktivnosti će ovom prilikom predstaviti svoj rad jer smatraju da je očuvanje tekovina kulturnog nasleđa od izuzetno velike važnosti i da svaka nastupajuća generacija treba da doprinese očuvanju i nadogradnji tog nasleđa.
Održavanje ovog javnog časa je prava prilika da se sa njihovim aktivnostima, osim učenika i profesora Hemijsko-medicinske škole, upoznaju i učenici i profesori drugih škola.

Medije

Vi ste ovde: Home Tribine, predavanja, promocije Javni čas-tribina „Mi na stranicama istorije“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar