Kulturni Centar Vršac

Slajd03
Slajd13
Slajd30
Slide11
Slide12

Gospodin Lazar (Monsieur Lahzar)

Objavljeno u: Filmske projekcije
Petak, 19 April 2013 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 19 April 2013
  • Vreme: 19 časova
  • Mesto: Bioskop

Film Gospodin Lazar, nominovan za Oskara za najbolji strani film, jeste dirljiva priča o đacima koji su potrešeni smrću omiljene nastavnice i njihovim strategijama suočavanja sa patnjom zbog iznenadnog gubitka.

Gospodin Lazar, pedesetpetogodišnji imigrant iz Alžira pomaže učenicima da prihvate gubitak, ali istovremeno uči da prihvati i sopstvenu bolnu prošlost. Falardoov film, duboko osećajan i bogat humorom, jeste priča o skromnom čoveku koji, sklanjajući sopstvenu patnju u stranu, uspeva da pomogne deci da prevladaju parališuću situaciju smrti.

o reditelju
Filip Falardo je kanadski reditelj koji je režijom počeo da se bavi nakon studija političkih nauka i međunarodnih odnosa. 2000. je režirao prvi igrani film Leva strana frižidera, koji je prikazan na brojnim festivalima - u Montrealu, Vankuveru, Roterdamu, Parizu, Londonu. Drugim dugometražnim igranim filmom Kongorama Falardo je zatvorio festival u Kanu 2006. Njegov treći igrani film Nisam ja, kunem se osvojio je nagradu za najbolji film na festivalu u Berlinu, 2006.

festivali i nagrade
Nagrada za najbolji kanadski igrani film, Toronto filmski festival, 2011.
Međunarodni filmski festival u Lokarnu, 2011.
Međunaroni filmski festival Sandens, 2012.

reč kritike
„Kao čaša hladne vode, Gospodin Lazar skuplja sebi svojstvene kristale savršenstva – naprosto jer govori istinu i jer tu istinu pripoveda na jednostavan način“
En Hardej, Vašington Post

Medije

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Gospodin Lazar (Monsieur Lahzar)
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar