Kulturni Centar Vršac

Promocija knjige Druga strana, levo

Sreda, 02 Oktobar 2013 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 02 Oktobar 2013
  • Vreme: 19 sati
  • Mesto: Bioskopska sala Kulturnog centra Vršac

Promocija knjige Druga strana, levo pančevačkog novinara Nenada Živkovića biće održana u sreda, 2. oktobra 2013. godine u 19 sati, u Bioskopskoj sali Kulturnog centra Vršac (Sterijina ulica 62).
U knjizi Druga strana, levo sakupljeno je 108 komentara koje je Živković objavio u formi uvodnika u istoimenoj rubrici u listu Pančevac, u periodu između maja 2003. i avgusta 2005. godine, kada je prvi put obavljao dužnost glavnog i odgovornog urednika najstarijeg lokalnog lista u zemlji.
Na sreću skoro polovina tih tekstova pripada društvenoj i političkoj praistoriji, jer su tada aktuelne državne tvorevine, pojave, procesi i izazovi potrošili svoju unutrašnju dinamiku, a mnogi tadašnji akteri javnog života su se iz njega povukili ili su  marginalizovani do beznačajnosti. Na nesreću, više od polovine tada objavljenih članaka još uvek je aktuelno - jer se, uprkos tome što je protekla čitava decenija, i dalje nalazimo pred istim dilemana, obmanama, lažima i lažnim izborima, nesposobni da se suočimo sa realnošću, činjenicama i sopstvenom glupošću i iracionalnošću.  
Knjigu je dizajnirala Vrščanka Dunja Šašić, art direktorka Pančevca u to vreme, a autor se ujedno pojavljuje i kao izdavač.

Vi ste ovde: Home Tribine, predavanja, promocije Promocija knjige Druga strana, levo
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar