Kulturni Centar Vršac

Vršački Venac osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji promo film manifestacije

Objavljeno u: Vesti iz kulture
Sreda, 08 Mart 2017 11:22

Na jubilarnom, desetom stručnom skupu pod nazivom „Susreti organizatora manifestacija 2016/2017“, koji su se održali 3. i 4. marta 2017. godine na Zlatiboru predstavio se Međunarodni festival folklora Vršački Venac.
Organizator susreta je Udruženje „Turizam i manifestacije Srbije“, a suorganizator Visoka turistička škola iz Beograda. Po već ustaljenoj praksi na ovom stručnom skupu obradilo se nekoliko atraktivnih tema iz oblasti manifestacionog turizma i razgovaralo o predlogu Prvog pravilnika o klasifikaciji i kategorizaciji manifestacija u Srbiji.
Na susretima organizatora svake godine okupljaju se predstavnici Vlade Srbije zaduženi za oblast turizma, predstavnici Turističke organizacije Srbije, Vojvodine, grada Beograda i drugih lokalnih turističkih organizacija iz zemlje i regiona, potom organizatori manifestacija, turističke agencije i prevoznici, hotelijeri, ugostitelji, proizvođači suvenira, kao i predstavnici SANU, univerziteta i turističke privrede iz zemlje i inostranstva.
Ovom stručnom skupu prisustvovali su Tatjana Vukelić, organizatorka festivala Vršački Venac i Marinel Petrika, predstavnik Kulturnog centra iz Vršca.
Cilj susreta jeste razmena iskustava, kao i definisanje pravaca razvoja za unapređenje manifestacionog turizma i pozicioniranje uloge turističkih manifestacija u okviru strategije razvoja turizma u Srbiji.
Drugog dana susreta Udruženje „Turizam i manifestacije Srbije“ na čelu sa Milankom Cvetković dodelilo je nagradu „Turistička slagalica 2016“ u pet kategorija: za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju, najuspešniju novu manifestaciju, zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma, najuspešniju lokalnu samoupravu, kao i najbolji promo film o manifestaciji.
Vršački Venac osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji promo film manifestacije.
Nagradu je Tatjani Vukelić, organizatorki festivala, uručio Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.

Vi ste ovde: Home Vršački Venac osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji promo film manifestacije
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar