Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Turneja „Slobodna zona” 2017. - revija filmova

Objavljeno u: Filmske projekcije
Ponedeljak, 08 Maj 2017 18:55

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 08 Maj 2017
  • Vreme: 18:55
  • Mesto: bioskop KC

Od ponedeljka 8. maja do petka 12. maja u bioskopu Kulturnog centra Vršac biće prikazan izbor filmova Turneje 12. festivala „Slobodna Zona“. Projekcije počinju u 19 časova.

Program turneje:

Ponedeljak, 8. maj, 19h, projekcija filma „Neruda“
Utorak, 9. maj, 19h, projekcija filma „Požar na moru“
Sreda, 10. maj, 19h, projekcija filma „Čujte i počujte“
Četvrtak, 11. maj, 19h, projekcija filma „Beskrajna poezija“
Petak, 12. maj, 19h, projekcija filma „Dok otvaram oči“

Predvodnik ovogodišnjeg repertoara Turneje je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je film „Neruda“ Pabla Laraina u kom Gael Garsija Bernal igra ulogu policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu. Drugi film, pobednik 66. filmskog festivala u Berlinu, je italijanski dokumentarac „Požar na moru“ Đanfranka Rozija koji skida medijsko-senzacionalističku masku sa najveće tragedije u savremenoj istoriji i otkriva ljudsku stranu akuelnog problema migranata. Treći film koji će biti prikazan na Turneji Slobodne Zone je najnoviji film legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama „Čujte i počujte“. Naročito dobar prijem beogradske publike na Slobodnoj Zoni imao je film „Beskrajna poezija“, o mladosti kultnog filmskog autora Alehandra Hodorovskog, oslobađanju od roditeljskih stega, istraživanju života, i druženju sa najpoznatijim čileanskim boemima. „Dok otvaram oči“ je igrani film o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada.

Više o svakom filmu pojedinačno možete se obavestiti na sajtu Kulturnog centra Vršac, www.kulcentar.com .

Vi ste ovde: Home Filmske projekcije Turneja „Slobodna zona” 2017. - revija filmova
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar