Izložba inovativnog finskog dizajna

Objavljeno u: Izložbe
Utorak, 04 Septembar 2018 12:00

Dodatne informacije

  • Datum: Utorak, 04 Septembar 2018
  • Vreme: 12:00
  • Mesto: velika galerija

Kulturni centar Vršac, u saradnji s Ambasadom Finske, organizuje Izložbu inovativnog finskog dizajna koja će biti otvorena u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac, u utorak, 04.septembra 2018.godine, u 12 sati.

Izložbu će otvoriti Paivi Alatalo, zamenica Ambasadora Finske u Srbiji. Postavka će moći da se pogleda do 17.septembra 2018.godine.

 

Dizajn je ključni strateški element uspeha finskih kompanija. Finci su oduvek brzo prihvatali nove tehnologije i dalje ih usavršavali.
Dizajn informacionih i komunikacionih tehnologija fokusiran je na mobilne terminale, potrošačku elektroniku i infrastrukturu informacionih tehnologija.


Multimedija je krucijalni deo modernog života, a lako dostupni uređaji omogućavaju sve – od planiranja procesa i logističke kontrole do navigacije vozila i pešaka. U Finskoj se realizuju brojni uspešni projekti iz oblasti informacionih tehnologija – od sigurnosti u sajber svetu, preko mobilnih uređaja, igara, softverskog umrežavanja do pametnog saobraćaja.


Finsku tradiciju brodogradnje, zasnovanu na bogatom iskustvu i inovativnom dizajnu, karakterišu sigurnost, pouzdanost i udobnost.


Koncepti dizajna zdrastvene zaštite razvijaju se u saradnji sa lekarima i medicinskim sestrama, a u skladu sa realnim potrebama prilikom nege pacijenata. Finska pripada svetskoj klasi kada je reč o medicinskoj elektronici.


Kao zemlja šuma, Finska ima naprednu industriju nameštaja. Prirodni, lako dostupni materijali i dizajn inspirisan prirodom, u skladu sa ekološkim principima, sastavni su elementi dizajnerske etike, prakse i politike.


Na predstojećoj izložbi u Vršcu biće postavljeno deset foto-panela kojima će posetiocima biti dočarani inovativnost i autentičnost finskog dizajna.

 

plakat finci

Vi ste ovde: Home Izdanja Izložbe Izložba inovativnog finskog dizajna
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar