Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Animirani film "Kids With Guns" Sadka Hadžihasanovića

Objavljeno u: Izložbe
Četvrtak, 13 Avgust 2020 05:32

Kulturni centar Vršac u okviru svoje virtuelne galerije predstavlja animirani film Sadka Hadžihasanovića "Kids With Gunas". Film je nastao kao posledica procesa animacije i montaže umetnikovih crteža. Priču i ctrteze i reziju potpisuje Sadko Hadžihasanović a Hanna Jovin i Andrian Morphy su uradili montažu i editing.

 O Sadku Hadžihasanoviću

Sadko Hadzihasanovic je roden u Bihacu, Bosnia. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnostiu Sarajevu 1982 i magistrirao na Fakuleteu likovnih umjetnosti u Beogradu 1984. Od 1993 zivi u Torontu , Kanada. Clan i osnivac avangardne grupe Zvono u periodu od 1982-1992. Tokom zivota u Jugoslavia imao 25 samostalnih izlozbi i tokom osamdestih ucestvovao na najvaznijim jugoslevenskim manifestacijama : Binale mladih Rijeka, Jugoslovenska dokumenta, , Bienala skulpture  Pancevo, Memorial  Nadezda Petrovic, Cacak. Dobitnik nagrade studia B za najbolju  izlozbu u Beogradu  u godini 1990. Karijeru nastavlja u Canadi gdje ga predstavlja galerija Paul Petro Contemporary Art. Od 2016 bavi se i umjetnickim  animiranim filmom. Do sad je napravio tri filma  koji su prikazivani na internacinalnim festivalima u Ljubljani, Banja Luci, Tuzli, Vancouver i  Itali. Posljednji Kids with Guns je napravljen uz pomoc Canada Council for Art"

Medije

Vi ste ovde: Home Javne nabavke Dobra Izložbe Animirani film "Kids With Guns" Sadka Hadžihasanovića
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar