Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Izložba slika iz ciklusa "Homo Ludens" - Jelena Vragović

Objavljeno u: Izložbe
Sreda, 17 Juni 2020 10:18

U najnovijoj 3D postavci u okviru virtuelne galerije Kultrunog centra Vršac možete pogledati sjajnu izložbu slika vršačke autorke Jelene Vragović pod nazivom "Homo ludens". Izložba će moći da se prati na platformi "Kunstmatrix" od 18.6. do 28.6.2020.

 

Koncepcija izložbe
Autorka: Jelena Vragović
Opis projekta


Projekat, ciklus slika muškog akta „Homo Ludens” promoviše klasičan slikarski čin na savremeni način.
Koncept projekta je da se prikaže, osim slikarske vrednosti, muškarac u aktuelnom društvenom trenutku.
Savremeni svet donosi sve više novih izazova, zahteva i očekivanja od nas, što današnjicu često čini neizvesnom, opasnom, što donosi usamljenost, otuđenost i nesigurnost. Nije neobično da se u pokušaju odgovora na zahteve uzburkane stvarnosti remeti samopouzdanje, greši se u samoproceni, luta se u traženju svog mesta i svrhe. Tako, i iskonska uloga muškarca, sa utvrđenim pravilima i poznatim modelima ponašanja postaje prevaziđena, a uloga nejasna. Da bi našao svoje mesto u svetu, on se igra. Igra jeste najviše vezana za detinjstvo, ali čovek može da se igra celog života mada se način igre tokom života menja. Kroz igru učimo i istražujemo sve dimenzije ovog sveta. Dileme koje donosi , vrli novi svet, prikazala sam slikama na kojima su figure u različitim grčevitim položajima, u traženju, borbi, igri ili pak, u položajima koji ukazuju na nesigurnost i potrebu za zaštitom.
Ovim projektom nameravam da naglasim lepotu muškog tela, slikarstva, da personifikujem čoveka.

 

Biografija

Jelena Vragović rođena je 06.03.1973. godine u Vršcu. Imala je sedam samostalnih izložbi u Pančevu, Nišu i Vršcu i više kolektivnih: Član je KLUV-a Vršac od 1998. i ULAZ-a od 2006 godine. Dobitnica je Diplome za originalan pristup likovnom delu na 28. Smotri likovnog stvaralaštva amatera Srbije, Čačak 2008; dobitnica je Pohvale Saveza 98 u Beogradu; osvojila je treću nagradu 2003. na Smotri u Novom Sadu; Pohvalu 2005. u Novom Bečeju; Drugu nagradu na 5. Smotri 2004. u Novom Sadu; Treću nagrada na Izložbi minijatura "VOVa" mini Art u Mađarskoj 2011. Nosilac je priznanja za najtrofejnijeg likovnog umetnika amatera Vojvodine (2009. god).... Radila je ilustracije za knjigu dr Ljubice Stojković "Bračni lavirint" i za „Srebrne bajke“ Dragoslave Šaulić.

Vi ste ovde: Home Javne nabavke Izložbe Izložba slika iz ciklusa "Homo Ludens" - Jelena Vragović
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar