Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Herbert Brandl - Apokalipsa - Galerija Belvedere 21

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 10 Juli 2020 06:55

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji Austrijskog kulturnog foruma iz Beograda i Kulturnog centra Vršac moći ćete da pratite "ONLAJN GALERIJU" kroz koju će vam biti predstavljena poznata dela i autori koji su deo kulturne baštine Austrije.

U ovom izdanju austrijska galerija Belvedere predstavlja jedno od epohalnih dela iz svoje zbirke - Herbert Brandl - Apokalipsa - Galerija Belvedere 21.

''Apokalipsa'' Herberta Brandla je triptih velikih dimenzija (3,80 x 6 metara) koji, iako dramatičan - u skladu sa tematikom, svojim jarkim bojama nagoveštava životnu radost i novi početak.

Triptih ''Apokalipsa'' deo je postavke galerije ''Belvedere 21'' koja je posvećena savremenoj umetnosti. Herbert Brandl rođen je u Gracu 1959. godine. Zbog svog jedinstvenog slikarskog kosmosa koji sadrži platna velikog formata, jedan je od najuspešnijih austrijskih slikara današnjice. Motiv pejzaža koji oscilira između slikarske apstrakcije i realizma ima dominantnu ulogu u njegovom stvaralaštvu. Poslednjih dvadeset godina Brandlovog rada sve je primetnije njegovo oduševljenje monumentalnošću planina. Slikar reinterpretira planinski motiv u različitim formatima i tehnikama, igrajući se ekspresivnim gestovima, apstraktnim bojama i snažnim oblicima.

Medije

Vi ste ovde: Home Javne nabavke Izložbe Herbert Brandl - Apokalipsa - Galerija Belvedere 21
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar