Kulturni Centar Vršac

Slajd13
Slajd17
Slajd20
Slide11
Slide12

Magični svet nauke i tehnike 2017.

Petak, 10 Novembar 2017 11:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 10 Novembar 2017
  • Vreme: 10:00
  • Mesto: Velika galerija

U petak, 10. novembra, u velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac, u vremenu od 10 do 16 časova, učenici i profesori vršačkih srednjih škola uvešće svoje sugrađane u magični svet nauke i tehnike.

 

Program „Magični svet nauke i tehnike“ organizuje se povodom Svetskog dana nauke za mir i razvoj. U Vršcu je prvi put obeležen 2016. godine sa idejom da se kroz izlaganje radova i prikazivanje ogleda da svojevrstan doprinos promociji nauke i tehnike. U programu su učestvovale dve vršačke srednje škole: Školski centar „Nikola Tesla“ i Hemijsko medicinska škola, a program je posetilo više od hiljadu vrščana. Ove godine učešće u programu su uzele još dve škole: Gimnazija „Borislav Petrov Braca“ i Poloprivredne škola Vršac. Kao i prošle godine svaka škola izvodiće zanimljive eksperimente i izlagati radove, svaka iz svoje oblasti interesovanja. Program je namenjen, pre svega, školarcima, ali i svim ostalim zainteresovani sugrađanima.

 

m 3

 

Generalna skupština Uneska (Unesco) odredila je 10. novembar za obeležavanje Svetskog dana nauke za mir i razvoj sa osnovnim ciljem da naglasi značaj odgovornog korišćenja naučnih rezultata za dobrobit društva, kao i da podseti da nauka mora biti posvećena miru i razvoju. Pored toga, ovaj dan treba da doprinese podizanju svesti široke javnosti o značaju nauke, naučnog poziva i naučnih rezultata za kreiranje, održavanje i razvoj održivih društava širom sveta. Ovaj datum je u svetu prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine, a u Srbiji se obeležava od 2011. godine. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana nauke za mir i razvoj je „Nauka za globalno razumevanje“.

Vi ste ovde: Home Javne nabavke Akcije, radionice, performansi Magični svet nauke i tehnike 2017.
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar