Kulturni Centar Vršac

Slajd13
Slajd17
Slajd20
Slide11
Slide12

Projekcija filma "Iza brda"

Objavljeno u: Filmske projekcije
Četvrtak, 30 Novembar 2017 20:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 30 Novembar 2017
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: Bioskop KC-a

Večeras na repertoaru bioskopa Kulturnog centra Vršac projekcija filma "Iza brda" u okviru revije rumunskog filma. Početak projekcije je od 20:00.

Sinopsis filma:

Snažna drama o prijateljstvu dve mlade žene, odrasle u istom sirotištu. Ponovo su se srele nakon nekoliko godina. Alina se vratila u Nemačku da bi brinula o Vojhti, koja živi u manastiru, okružena monahinjama i tišinom.

Recenzija:

Dobitnik "Zlatne palme" Kristijan Munđiju predstavlja uzbudljivu dramu o egzorcizmu na evropskom tlu u XXI veku. Film je zasnovan na knjizi novinarke Tatiane Nikulesku Bran koja je dokumentovala slučaj mlade monahinje u Moldaviji koja je preminula 2005. posle izvođenja rituala egzorcizma.
Film prati Alinu koja se posle nekoliko godina provedenih u Nemačkoj vraća u Rumuniju. U izolovanom pravoslavnom manastiru pronalazi prijateljicu sa kojom se zbližila još kao dete u sirotištu. Želi da je povede sa sobom u Nemačku, ali prijateljica odbija. Pronašla je utočište u veri, a porodicu u zajednici monahinja i njihovom igumanu. Alina to ne razume i u želji da ponovo pridobije ljubav svoje prijateljice suprostavlja se starešini manastira. Kada je odvedu u bolnicu, žitelji manastira počinju da veruju da je u Alinu ušao đavo.

Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, „Iza brda“ je osvojio nagradu za najbolji scenario, a glumice Kosmina Stratan i Kristina Flutur proglašene su za najbolje glumice.

Režija: Cristian Mungiu
Uloge: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuta

Vi ste ovde: Home Javne nabavke Filmske projekcije Projekcija filma "Iza brda"
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar