Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Dečija nedelja u Kulturnom centru Vršac

Objavljeno u: Izložbe
Četvrtak, 29 Septembar 2022 12:20

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 07 Oktobar 2022
  • Vreme: 9:00
  • Mesto: Galerijski prostori

Kulturni centar Vršac tokom cele godine svojim programima namenjenim najmlađoj publici nastoji da doprinese razvoju kreativnih sposobnosti i otkrivanju talenata kod dece.

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, u periodu od 3. do 7. oktobra, Kulturni centar Vršac pripremio je sledeće izložbe:

 

- Izložba dečijih radova vršačkih škola crtanja i slikanja u Velikoj galeriji Kulturnog centra (Sterijina 62) , od 9h do 18h.

 

- Izložba dečijih radova Škole crtanja i slikanja Dragana Markovića Markusa (Kulturni centar Šabac), u galeriji Doma Vojske u Vršcu (Svetosavski trg 3), od 9h do 13h i od 15h do 18h.

 

 U Školi crtanja i slikanja Dragana Markovića Markusa, Kulturni centar Šabac ističu da talente nije teško prepoznati i  da se oni ispoljavaju već u najranijoj dobi deteta od kada  bi i trebalo krenuti sa konkretnom podrškom u  njegovom ispoljavanju i razvoju. Prisutnost talenta ne podrazumeva  uspeh sam po sebi.  Likovna umetnost spaja talenat i određene  tehničke veštine koje se daju vežbanjem usavršavati. Samo kombinacija  talenta i neumornog rada su obećavajući  faktori izgradnje budućeg  umetnika. Metodološki pristup je uzrokovan i određen  uzrastom, individualnim sposobnostima i psihološkim profilom svakog polaznika.  Nestručnim vođenjem i veliki talenti mogu da zgasnu i ne ostvare svoje prave potencijale, pa i da potonu u moru osrednjosti.  To polje je mnogo osetljivije nego što se mnogima čini. Potrebno je  napomenuti da pohađanje škola ovakvog tipa, pre svega,   doprinose  sticanju mnogih osobina ključnih u  sveukupnom formiranju ličnosti i ostvarenju kreativnih potencijala.

 

Školica Atelje Morariu nastala je početkom 2000-tih. Školica se održava u prostoru Gradskog Muzeja Vršac. Deca polaznici Školice Ateljea Morariu, osvojila su više od stotinu nagrada i priznanja na izložbama širom zemlje, a pedagozi su nagrađeni sa deset nagrada. Stručni sastav Školice Atelje Morariu čine Morariu Daniela, akademski grafičar i Morariu Dominika, akademski slikar. Upis traje preko cele godine.

 

Dečija Likovna radionica u sklopu Ateljea Ramone Magda počela je sa radom 2005. godine i do sada je imala nekoliko stotina đaka.U radionici se deca uče da crtaju, slikaju, seckaju,  lepe i prave razne upotrebne predmete od materijala za reciklažu i od malena da budu svesna kreativna, tolerantna bića. Pored svega toga  deca se uključivanjem u kreativne aktivnosti sklanjaju sa ulica i odvlači im se pažnja od mobilnih telefona. U dosadašnjem  radu radionice realizovano je preko četrdeset kolektivnih izložbi đaka i preko trideset samostalnih izložbi đaka.

 

Atelje Daćevac iz Vršca broji više od četrdeset članova dece predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta. Dobitnici su nagrada u Vršcu, Pančevu, Vranju, Beogradu, Moskvi, Lidicama... Časove vode slikar Filip Daćevac i primenjeni umetnik Jelena Čuljić.

Vi ste ovde: Home "Paja Jovanović" Izložbe Dečija nedelja u Kulturnom centru Vršac
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar