Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

„Hand made quartet“ – izložba unikatnih radova četiri autorke

Objavljeno u: Izložbe
Sreda, 18 Septembar 2019 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 18 Septembar 2019
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Dom vojske

U sredu 18. septembra u 19h, u galeriji Doma vojske, biće otvorena izložba četiri vršačke autorke „Hand made quartet“.

Izložba je prodajnog karaktera, a posetioci će moći da kupe unikatni nakit (Snežana Stojić Kerkez i Sonya Milovanović), ručno oslikane marame i ešarpe (Sanja Vijatov) i sve to u unikatnom pakovanju (Daria Tot).

 

biografije:

 

Snežana Stojić Kerkez rođena je 1976. godine u Vršcu. Gimnaziju je završila u Vršcu, a nakon toga upisuje Ekonomski fakultet u Novom Sadu i stiče zvanje diplomirani ekonomista. Od 2003. godine počinje da radi u banci, u svojoj struci, gde se zadržava i narednih godina. Od 2011. godine, uz bankarski posao, počinje da se bavi i izradom nakita od kože, gde iskazuje svoje umetničke sklonosti. U svom umetničkom izražavanju ponalazi svoj mir i beg od stvarnosti. Obrađujući kožu stvara svoju viziju modnih detalja, kao neiscrpan izvor lepote svake žene.

 

Snezana 1

 

Sonja Milovanović, rođena je u Vrscu. Po zanimanju je bankar. Od malena pokazuje interes za kreativnost i umetnost. Tinejdžerske dana provodi u pravljenju nakita za porodicnu trgovačku prodavnicu opremljenu njenim inovativnim rukotvorinama.
Vremenom se fokusira na polimernu glinu i na japanski stil pravljenja nakita ubacujući svoje elemente prepoznatljivosti.

 

Sonya 5

 

Sanja Vijatov rođena je u Novom Sadu 1966. godine, gde je odrasla i školovala se. Završila je poljoprivredni fakultet . Preselila se u Vršac pre više od dvadest godina. Oduvek su je interesovale sve vrste vizuelnih umetnosti i na razne načine je bila uključena u svet umetnosti. Svila je, kao materijal, umetničko delo već samo po sebi koje svojim sjajem, strukturom pa i zvukom dotiče najdublji deo duše i ne ostavlja ravnodušnim. Tako potaknutu kreativnu energiju Sanja preliva sa najvećom ljubavlju na svilene ešarpe i marame.
Inspirisana svetom oko sebe, maštom i snovima već skoro deset godina bavi se ručnim oslikavanjem unikatnih svilenih ešarpi i marama.

 

Sanja

 

Daria Joanna Tot rođena je u Poljskoj, gde je odrastala, završila osnovnu školu i gimnaziju. Nakon toga završila je master studije na Ekonomskom fakultetu, a potom diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu na smeru hortikultura i pejzažna arhitektura. U Vršcu živi od 2007. godine, a ručnim radom bavi se oduvek. Od papira stvara svoje kreacije: unikatne čestitke, pozivnice za rođendane, venčanje, krštenje ili neko drugo slavlje, ukrasne etikete za poklone, kutije iznenađenja, torte od kartona i celu rođendansku papirnu dekoraciju. Ona je mama-supruga-kreativac, koja je odlučila da preuzme rizik i da podeli svoju strast sa svetom, pa da se i zabavi u isto vreme. Njena ideja rađa se iz ljubavi prema pravljenju stvari, koje ne moraju da koštaju čitavo bogatstvo, a mogu da budu jedinstvene i posebne.

 

Daria 1

Vi ste ovde: Home Programi Izložbe „Hand made quartet“ – izložba unikatnih radova četiri autorke
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar