Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Dokumentarna izložba „Požarevački mir“

Objavljeno u: Izložbe
Sreda, 25 Septembar 2019 12:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 25 Septembar 2019
  • Vreme: 12:00
  • Mesto: Dom vojske

U sredu, 25. septembra od 12h, u galeriji Doma vojske, Kulturni centar Vršacu saradnji sa Austrijskim kulturnom forumom i požarevačkim Narodnim muzejom, predstavlja dokumentarnu izložbu „Požarevački mir“.

 

Izložba predstavlja šire viđenje istoimene velike međunarodne konferencije održane 1718. godine, koja je ishodovala mirovnim sporazumom sklopljenim između Habsburške monarhije i Osmanskog carstva.

Na četiri celine, na šesnaest panoa, osim osnovnih informacija vezanih za održavanje ovog velikog mirovnog spektakla, predočene su i posledice izmirenja velikih sila vidljivih u svim segmentima društva, politici, ekonomiji i kulturi, a koji sežu do današnjih dana.

Upoređivanje nekadašnjih i sadašnjih prilika doprinosi boljem razumevanju istorijskih dešavanja ne samo na teritoriji Srbije, već i u okviru cele Evrope.

Izložba će moći da se pogleda do 11. oktobra, radnim danima od 10 - 13 časova, ili za grupne posete po pozivu u dogovoreno vreme (Nada Grozdanić 0628030200)

Vi ste ovde: Home Programi Izložbe Dokumentarna izložba „Požarevački mir“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar