Međunarodni dan rumunskog jezika/25. Memorijal Radu Flora

Objavljeno u: Multimedijalni programi
Ponedeljak, 04 Septembar 2017 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 04 Septembar 2017
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: sala bioskopa KC

U ponedeljak, 4. septembra 2017. godine, sa početkom u 18 časova, u Kulturnom centru Vršac obeležava se Međunarodni dan rumunskog jezika

, o čemu je jedno inspirativno izlaganje pripremila dr Brinduša Žujka, predsednik Departmana DRJ za književnost.
Ove godine, ova tradicionalna manifestacija se organizuje okviru 25. Memorijala Radu Flora, kao omaž najvećem rumunskom naučniku sa naših prostora, osnivaču Društva za rumunski jezik Vojvodine, o čemu će govoriti Lućijan Marina, predsednik DRJ.
Ovu manifestaciju tradicionalno organizuje Društvo za rumunski jezik Vojvodine u saradnji sa Kulturnim centrom Vršac i uz finansijsku podršku Skupštine grada Vršca i Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Srbije, ali i ljudi dobre volje kao što su Pau Popov i Danuc Čoloka, vlasnici firme ,,Žitobanat“ iz Vršca, kao i drugi tradicionalni partneri. Na manifestaciji učestvuju naučni i kulturni radnici iz Vojvodine, odnosno Srbije, kao i iz susedne Rumunije. Učesnici su sa univerziteta u Temišvaru i Aradu, kao i članovi Kulturnog društva ,,Konstantin Brnkuši“, zatim naučni i kulturni radnici iz Vršca, Novog Sada, Pančeva, Zrenjanina, publicisti, književni kritičari, pesnici, recitatori, mlada pera itd. i sve to u prelepom ambijentu dočaranog sa dve prigodne izložbe koje organizuje DRJ, tj. dr Danijela Popov i akademski slikar mr Viorel Flora iz Zrenjanina.
Predviđeno je i prikazivanje kraćih filmova o rumunskim najpoznatijim književnicima a, u kulturno-umetničkom delu programa pozvane su da učestvuju i članice Udruženja ,,Devojke iz Kuštilja“.

Vi ste ovde: Home Programi Multimedijalni programi Međunarodni dan rumunskog jezika/25. Memorijal Radu Flora
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar