Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Utorak, 16 Oktobar 2012 19:15

Redakcija za vizuelnu kulturu i umetnost-Galerija KC-a

Napisala 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Redakcija je postavljena da bi afirmisala i artikulisala rad profesionalnih i amaterskih stvaralaca. Galerija spada u najkvalitetniji prostorni segment objekta KC-a, koji je za potrebe IV Likovnog Bijenala mladih 2004. godine, rekonstruisan i prilagođen zahtevnim postavkama.
Rad redakcije za vizuelnu kulturu i umetnost mora da se bazira na realizaciji ciljeva koji instituciju, odnosno Kulturni centar Vršac, postavlja u sam centar umetničkih tokova srpske scene. Takav cilj determinisan je, izlagačkim kapacitetima, ali i obavezom institucionalne zaštite fenomena kulture i umetnosti. Cilj redakcije je da u narednom periodu izlagački prostor preraste u prepoznatljivu galeriju koja će, po ugledu na slične prostore u drugim gradovima, postati tačka prepoznavanja Vršca. U tom kontekstu program galerije je koncipiran tako da razvija novi senzibilitet za vizuelnu umetnost kod lokalne zajednice, ali i da realizuje svoju osnovnu misiju, a to je podizanje opšteg nivoa kulture publike (rad sa posebnim ciljnim grupama/predškolski /školski/omladinski/uzrast).

U okviru galerije su konstituisana dva segmenta: izložbeni i promotivno-edukativni. Rad Redakcije za vizuelnu umetnost podrazumeva ispunjenje svih galerijskih standarda.

Pročitano 3612 puta
Vi ste ovde: Home Tim Redakcije Redakcija za vizuelnu kulturu i umetnost-Galerija KC-a
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar