Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Aleksandar Bogdanovic, akvareli

Objavljeno u: Izložbe
Ponedeljak, 01 Mart 2021 11:00

Dodatne informacije

  • Datum: Ponedeljak, 01 Mart 2021
  • Vreme: 11:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske

U okviru KC-ovog projekta Galerija u izlogu, od ponedeljka 1. marta, može se pogledati nova postavka. U pitanju su akvareli Aleksandra Bogdanovića. Postavka će biti dostupna do 12.marta 2021.

Aleksandar Saša Bogdanović rođen je 7.7.1947. godine u Vršcu. Višu pedagošku školu – likovni odsek u Beogradu završio je 1968. godine u klasi prof. Ante Avramovića. Od 1968. godine radi kao grafički dizajner u Gornjem Milanovcu u firmi „Tipoplastika“, zatim u Banjoj Luci u „Incelu“, u Vršcu u firmama „Banat“ i „Uča“. U ULUV je primljen 1996. godine i od tada redovno izlaže. Učesnik je mnogobrojnih kolonija u zemlji i inostranstvu: Italija, Mađarska, Bugarska. Osnivač kolonije „Tragom Paje Jovanovića“ u Vršcu. Radovi mu se nalaze u mnogim privatnim zbirkama u Kanadi, SAD, Holandiji, Italiji, Rumuniji, Nemačkoj, kao i u muzejima u zemlji i inostranstvu: Muzeju akvarela u Bugarskoj u Trgovištu, Gradskom muzeju Vršac, Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Muzeju u Budimpešti.
U Galeriji u izlogu biće izložen samo delić njegovog opusa, nekoliko izvrsnih akvarela iz njegove poslednje produkcije.

Vi ste ovde: Home Tim Izložbe Aleksandar Bogdanovic, akvareli
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar