Kulturni Centar Vršac

Novogodišnji koncert dečijeg hora „Raspevano srce“

Objavljeno u: Koncerti
Četvrtak, 12 Decembar 2019 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Četvrtak, 12 Decembar 2019
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: sala bioskopa

U četvrtak 12. decembra, od 19h, u sali bioskopa KC Vršac, a u saradnji sa udruženjem muzičara Vršca „Sax“ biće održan novogodišnji koncert dečijeg hora „Raspevano srce“.


Dečji hor „Raspevano srce“ iz Vršca postoji od oktobra 2016. godine. Osnivač i rukovodilac hora je profesor Sonja Matanov-Jerković. Hor radi pod okriljem Udruženja muzičara „Saks“, uz saradnju predsednika udruženja Ivana Kostića.

 

Članovi hora su deca predškolskog i školskog uzrasta, od 6 do 14 godina. Cilj rada je promovisanje dečije muzike i dečijeg pevanja, ali se neguje i saradnja i druženje među članovima, timski duh, vršnjačka edukacija, pravilno vrednovanje muzike, jačanje samopouzdanja, a pre svega se na stručan način razvijaju dečije vokalne sposobnosti.

 

Hor „Raspevano srce“ prvobitno je nastao kao hor koji je pratio soliste na dečijem festivalu „Pevajmo srcem“, ali je ubrzo počeo da živi i mimo potreba samog festivala. Nakon prvog nastupa na festivalu „Pevajmo srcem 2017” usledili su brojni nastupi.  Za sobom imaju veliki broj audio i video zapisa dečijih zabavnih pesama, kao i pesama pisanih upravo za ovaj hor.


Sonja Matanov-Jerković rođena je u Vršcu, gde i danas živi i radi. Srednju muzičku školu završila je u Pančevu, a diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za muzičku umetnost. Jedno vreme je radila u medijima, a od 2007. radi u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Vršcu gde predaje teoretske predmete. Umetnički je direktor Festivala dečijeg festivala „Pevajmo srcem“. Majka dvoje dece.

 

Raspevano srce 2

Vi ste ovde: Home Udruženja Koncerti Novogodišnji koncert dečijeg hora „Raspevano srce“
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar