Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Online predstavljanje knjige "Istorijski zabavnik" autorke Aleksandre Bogdanović

Sreda, 24 Mart 2021 18:30

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 17 Mart 2021
  • Vreme: 18:30
  • Mesto: FB live

U sredu, 24. marta sa početkom u 18:30, na FB stranici Kulturnog centra Vršac, očekuje nas još jedno u nizu LIVE predavanja. Ovoga puta predstavljamo knjigu iz oblasti popularne istorije "Istorijski zabavnik - ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave" autorke Aleksandre Bogdanović.


Tema književnog ostvarenja su priče o genijalnim, originalnim i u svakom smislu neverovatnim ljudima sa podneblja „od Drave do Južne Morave“ koje smo uspeli da gurnemo u zapećak sećanja, a oni to nikako nisu zaslužili. U knjizi su sabrane sudbine zaboravljenih heroja, krunisanih glava, ali i velikih naučnika, avanturista, glumaca i pronalazača čiji su životi bili uzbudljivi, a dela umnogome oblikovala svet u kome živimo.

 

Autorka knjige je vlasnik i osnivač istoimene Facebook stranice i Instagram profila, zahvaljujući kojima se rodila ideja o sajtu, a knjiga je došla kao priznanje za sav dosadašnji uspeh.
- Godinama se bavim istorijskim temama i istražujem neverovatne, a zaboravljene ličnosti iz naše prošlosti. Koliko god to bilo skromno, poželela sam da ih otrgnem od zaborava, nekako sačuvam i sa drugima podelim svoje oduševljenje njihovim životima i dostignućima. Proizvod tih mojih nastojanja je knjiga „Istorijski zabavnik – ozbiljno zabavne priče od Drave do Južne Morave“ - ističe autorka.

 

Predgovor za knjigu napisala je čuvena glumica Gorica Popović.
- Zaronite u prošla vremena! Pronaći ćete toliko zanimljivih događaja, nepoznatih činjenica, dragocenih detalja, zagonetki i odgonetki, neobičnih ličnosti... Vreme će vam prosto proleteti - napisala je Gorica Popović u predgovoru „Istorijskog zabavnika“.


Za prvih nedelju dana prodato je pola tiraža. Knjigu je za sada moguće naručiti preko sajta Jež izdavaštva, a očekuje se njena skora prodaja i u svim većim knjižarama širom Srbije.


Aleksandra Bogdanović je novinarka i komunikolog, a trenutno živi i radi u Beogradu. Ovo je njena prva knjiga.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar