SLOBODNA ZONA - Profesor Bahman i njegovi časovi

Objavljeno u: Filmske projekcije
Utorak, 07 Juni 2022 19:00

Prvo veče, 7. juna 2022., filmskog festivala SLOBODNA ZONA  započinje nemačkim ostvarenjem "Profesor Bahman i njegovi časovi". Projekcija je od 19:00 a ulaz slobodan.

 

Mr Bachmann and His Class (doc.)
Režiser: Maria Speth
Zemlja: Nemačka
Godina: 2021.
Vreme trčanja: 217'
Jezik: nemački
Glume: Dieter Bachmann, Aynur Bal, Önder Cavdar
Produkcija: Madonnen Film

 

MEĐUNARODNA SELEKCIJA


SINOPSIS

 

Kao jedno od glavnih pitanja otuđenog modernog sveta je gde se čovek oseća kao kod kuće, odgovor je možda u Statalendorfu, nemačkom gradu sa složenom istorijom imigranata i emigranata, gde genijalni profesor Diter Bahman čini da se njegovi učenici osećaju kao kod kuće. Imaju između 12 i 14 godina, dolaze iz dvanaest različitih nacija i neki od njih još uvek nisu savladali nemački jezik. Bahman je taj koji ih vodi kroz proces obrazovanja i pridruživanja zajednici.
Gledajući ovaj emotivni dokumentarac, koji se snima jednom u deset godina, neko bi pomislio da kada bi sva deca imala tako emocionalno inteligentnog i strpljivog profesora kao što je Bahman, svaki sukob bi bio rešen razgovorom i "Imagine" Džona Lenona bi bila naša stvarnost.

 

BIOGRAFIJA REDITELJA


Marija Speth je rođena 1967. Ona je reditelj i scenarista, poznata po gospodinu Bahmanu i Njegovoj klasi (2021), Danima između (2001) i 9 života (2011).

 

FESTIVALI I NAGRADE


Srebrni berlinski medved, Međunarodni filmski festival u Berlinu 2021.
Nagrada Zlatna vatrena ptica, Međunarodni filmski festival u Hong Kongu 2021

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar