Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Umetnik u malom/Izložba radova Anabele Ivanovski

Objavljeno u: Izložbe
Sreda, 21 Decembar 2022 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 21 Decembar 2022
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske

U sredu, 21. decembra u 18h, u galeriji Doma vojske, biće otvorena izložba Anabele Ivanovski. Izložba se realizuje u okviru projekta „Umetnik u malom“ Kulturnog centra Vršac.

 

Anabela Ivanovski, rođena u Plandištu 17.01.2008, je mlada nada srpskog slikarstva. Njeni radovi su autentični i puni kolorita. Linija je čista i snažna. U njenom dosadašnjem stvaranju izražava se ekspresivno, moderno i apstraktno. Anabela je dobitnica mnogih značajnih nagrada: Prve nagrade u Moskvi na međunarodnom takmičenju 2020, prve nagrade u Nišu 2020, dobitnica treće nagrade u Pančevu na BUDI konkursu za mlade 2020, prvo mesto u Vranju 2019, dobitnica druge nagrade Paje Jovanovića 2021, prvo mesto u Nišu na likovnom konkursu Đaci-vilenjaci, zasluženo prvo mesto na Prvom likovnom konkursu u Novom Sadu 2022. Dobitnica je brojnih pohvala u Beogradu, Velikoj Plani... Dečiji likovni izraz treba negovati i pažljivo pratiti njegov razvitak. Najvažnije je biti istrajan, uporan i vredan u onome što radite iz dubine duše, a Anabela je dokaz da se upornost i isplati. Kao njen mentor već tri godine, želim joj još puno uspeha i siguran sam da će se za njeno ime tek čuti.

Filip Daćevac

 

 

AIvanovski1

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar