Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Preventivni pregledi, samopregledi i uloga hirurga u lečenju karcinoma dojke

Sreda, 05 April 2023 19:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 05 April 2023
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Sala bioskopa KC

U sredu, 5. aprila od 19h, u sali bioskopa KC, biće održano predavanje na temu: Preventivni pregledi, samopregledi i uloga hirurga u lečenju karcinoma dojke.

 

Predavanje se održava na inicijativu novonastalog Udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke “Iris 22”, sa ciljem da se ukaže na ovaj socio- društveni problem i podigne svest o ranom prepoznavanju bolesti od strane žena, te da se da doprinos unapređenju sistema preventive kroz postojeći zdravstveni sistem. Na predavanju će govoriti:
• Mss master zdravstvene nege Jasmina Dimić – Samopregled dojki
• Dr Jelena Markov-specijalista radiologije
• Dr Silvija Marton- specijalista radiologije – Značaj preventivnih ultrazvučnih pregleda dojki
• Dr Nikola Dolovac- hirurg onkolog – Uloga hirurga u lečenju dojki
• Predsednica udruženja žena obolelih i lečenih od karcinoma dojke “Iris22” Ljljana Radišić – Značaj rada i aktivnosti udruženja u borbi protiv kancera dojke

 

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena. U toku samo jedne godine u Srbiji oboli oko 4000 žena, dijagnosticiranih u različitim stadijumima bolesti, na žalost, uglavnom su to poodmakli stadijumi! Statistika nije ni malo pozitivna obzirom da je Srbija na drugom mestu u Evropi a na 18 mestu u svetu po broju žena preminulih od ove bolesti.
Cilj ovog predavanja je edukacija i motivacija žena da kroz preventivne preglede, otkriju eventualnu bolest u ranoj fazi i time pospeše mogućnost izlečenja koja ide i do 80%.


Naslovna fotografija: Marijana on Pixabay

 

 

 

 

 

 

 

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar