Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Slobodna zona/Projekcija filma „Trougao tuge“

Objavljeno u: Filmske projekcije
Sreda, 07 Juni 2023 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Sreda, 07 Juni 2023
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Dom vojske

Otvaranje Revije filmova 17. Turneje filmskog festivala Slobodna zona započinjemo projekcijom igranog filma „Trougao Tuge“, nagrađenog Zlatnom palmom na Kanskom festivalu, koji predstavlja svojevrsnu kritiku savremenog sveta u pravom estlundovskom ključu.

Sinopsis:

Kanski festival je 2022. određen kao mesto premijere novog, dugoočekivanog filma švedskog nagrađivanog reditelja Rubena Estlunda, koji je na njemu ubedljivo osvojio drugu Zlatnu palmu. Trougao tuge, u kom se u ulozi besnog marksiste koji je igrom slučaja kapetan na krstarenju za superbogate našao čuveni Vudi Harelson, svojevrsna je kritika savremenog sveta u pravom estlundovskom ključu.

Film je smešten u svet visoke mode, u kojem srećemo par manekena koji se nalazi na raskrsnici svojih karijera. Oni su pozvani na luksuzno krstarenje kao instagram influenseri kako bi dodatno doprineli glamuru neobičnog i, pre svega, prebogatog društva koje se našlo na jahti. Kada jahta potone, nasukani su na pustom ostrvu s grupom milijardera i čistačicom. U borbi za preživljavanje i opstanak na ostrvu, stare društvene hijerarhije se raspadaju i preokreću.

Reditelj: Ruben Östlund

Uloge: Thobias Thorwid, Harris Dickinson, Charlbi Dean

Napomena: U slučaju kiše projekcija će biti održana u sali bioskopa KC

Naslovna fotografija: Slobodna zona

Medije

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar