Kulturni Centar Vršac

Slajd03
Slajd13
Slajd30
Slide11
Slide12

Изложба фотографија „ДНК Рефлексија“ Кечкеш Алберта

Objavljeno u: Izložbe
Petak, 10 Novembar 2023 13:00

Dodatne informacije

  • Datum: Petak, 10 Novembar 2023
  • Vreme: 13:00
  • Mesto: Galerija Doma vojske

Поводом 10-ог новембра, Светског дана науке, Културни центар Вршац у сарадњи с УрбанКултом организује изложбу фотографија суботичког аутора Кечкеш Алберта „ДНК Рефлексија“.

Изложба ће бити отворена у петак 10. новембра у 13ч, у галерији Дома војске десно.

 

Алберт Кечкеш је по професији ветеринарски техичар који ради у суботичком градском прихавтилишту за напуштене животиње. Као професионалац се укључио у међународни пројекат Pаwsitive Gеnnеs с циљем да се на одређеној територији (у овом случају у Војводини) мапира процентуална заступљеност ДНК чисте расе у паса-мешанаца на основу узорака генетског материјала тестираних паса.

Научно едукативни пројекат о процентуалној заступљености гена чистих раса паса у ДНК мешанаца представља портретне фотографије паса који су ушли у програм генетског истраживања. Овај пројекат резултат је рада две особе великог ентузијазма из области добробити напуштених паса: Гвенаеле де Биземонт, француске држављанке и од пре неког времена становнице Суботице и Алберта Кечкеша ветеринарског техничара који од 2010. године активно ради у градским прихатилиштима. Циљ њихове изложбе је подизање свести о псима мешанцима.

Алберт Кечкеш се бави фотографијом од 2013. године, фотографише животиње а ауторова ужа специјалност је фотографија паса. Иза себе има две самосталне изложбе фотографије паса: „Хуманизација паса“ (2020) и „ДНК Рефлексија“ (2022). Освајао је награде на неколико фотографских конкурса, издвајамо 2. место на фотографском конкурсу листа „Зрењанин“ (2016). Фотографије су му објављене у неколико светских часописа издвајамо: Национална географија, Пипс, Естетика УК…

 

Изложба ће бити отворена до 24.новембра, а поставка ће моћи да се погледа сваког радног дана у периоду од 9 до 14 сати и од 16 до 18 сати.

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar