Kulturni Centar Vršac

Novi-logo-Baner-KC
Slajd30
Novi-logo-Baner-KC
Slajd30

Представа „И са виолончелом шта ћемо?“

Objavljeno u: Predstave
Nedelja, 19 Novembar 2023 18:00

Dodatne informacije

  • Datum: Nedelja, 19 Novembar 2023
  • Vreme: 18:00
  • Mesto: Sala bioskopa KC

У оквиру манифестације „XIII година постојањ Ноћи позоришта у Србији, 17. – 19. новембра 2023.г.“ Културни центар Вршац, у недељу 19. новембра од 18ч, оранизује представу „И са виолончелом шта ћемо?“ у извођењу Позоришне трупе из Страже.

Изванредна драма Матеја Вишњека, најигранијег живог румунског драмског писца, написана је 1989. године и говори о три лика - Господину са новинама, Господину са штапом и Госпођи са велом. Њихов апсурдни дијалог почиње у чекаоници. Преферирајући погодност лажног очекивања, ове ликове у једном тренутку узнемири Господин са виолончелом, који упорно свира, заокупљен акордима свог инструмента. За њега је идеалан и непосредни циљ да усаврши извођење на виолончелу. Три лика „на чекању“ прво с попустљивошћу гледају на виолончелистин упорни приказ, а затим почињу да се буне и одбацују га. Они траже и налазе разне глупе начине да то учине. Да ли ће успети да га отерају? А ако успеју, шта да раде са виолончелом?

Улоге:
Ален Бокшан - Човек са новинама
Рената Гимбош - Госпођа са велом
Дариус Барбулов - Господин са штапом
Ренато Рокса - Господин са виолончелом

Режија, Сценографија, Музика, Светло - Јонел Оморан
Техничка подршка - Стефаниа Рокса

Vi ste ovde: Home
OpstinaVrsac KulturniCentarBeograda PortalKultureVojvodine StudenskiKulturniCentar SKCNis VojvodinaOnline Alifka
BelogradoCervantes InstitutFrancais MuzejSavremeneUmetnostiVojvodine PrirodnjackiMuzejBeograd Oklagija BancaIntesa Cefix
eVrsac unijastudenataopstinevrsac etno kuca dinar